ATLETISM, Campionatul Național pentru seniori și tineret în sală | CSM Onesti, lider national al atletismului juvenil

 

Campionatul Național pentru seniori și tineret, desfășurat în perioada 6-7 februarie, în Sala de Atletism „Ion Soter” din cadrul complexului sportiv „Lia Manoliu”din București, a făcut cinste atletismului băcăuan. Sportivii CSM Onești au obținut rezultate remarcabile, care au conferit clasări pe podium în ierarhiile generale în funcție de rezultate. Pentru alcătuirea clasamentelor, Federaţia Română de Atletism a echivalat o medalie obținută cu un punct, în timp ce în caz de dublă legitimare a acordat fiecărui club 0,5 puncte. Astfel, atleții oneșteni au izbutit să obțină 6,5 puncte la seniori, și nu mai puțin de 18 puncte la tineret.

Podiumurile alcătuite vizând cele mai bune performanțele per club ale Campionatului Național de Atletism în sală pentru seniori și tineret, ediția 2019, arată astfel:

SENIORI

  1. CSM București – 13,5 puncte
  2. CSA Steaua – 9 puncte
  3. CSM Onești – 6,5 puncte

TINERET

  1. CSM Onești – 18 puncte
  2. CS Pandurii Tg. Jiu – 3 puncte
  3. CSM București, CSU Cluj Napoca, CSM Pitești – 2,5 puncte.

Performanța clubului oneștean are cu o atât mai mare importanță cu cât reprezintă o fabrică de talente ce are continuitate.

Dorin Arădăvoaicei, coordonatorul secției Atletism a CSM Onești: “Strategia CSM Onești, începând cu anul 2009, odată cu instalarea noii conduceri, a vizat un nou sistem de lucru în care s-au folosit stații pilot, selecția severă și pregătirea-promovarea acestor copii în loturile naționale în mod piramidal, J3, J2, J1, T și S. Am urmarit cu atenție evoluția acestor sportivi și am comparat cu ce se întâmplă în țară, în Balcani, în Europa și în lume. În acest mod, cei care nu au corespuns viziunii noastre, investițiilor noastre în înalta performanță, nu s-au mai regăsit printer noi, netrecând de la un etaj la altul. În acest sistem piramidal nu avem seniori fără perspectivă, nu avem tineret fără perspectivă la seniori, iar odată cu terminarea liceului acești sportivi devin titular de drept ai secției. Așa se face că, spre exemplu, Panțuroiu a performat la CSM Onești 9 ani, Bitan are deja 8 ani, Terpezan – 10 ani, Banaga – 7 ani, Anton și Iconaru – 5 ani etc. Așadar, dubla legitimare reprezintă un sprijin –investiție pe termen lung, iar capătul de drum îl constituie Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale, Campionatele Europene și Balcanice la toate nivelurile. Și, inevitabil, vine întrebarea: ce e mai bine, să-i crești ani de zile, investind și asociindu-te cu liceele respective ani de zile, sau să aștepți la cotitură cu bani mulți și să-i iei gata pregătiți? Nu vrem să provocăm dispute, dar acesta este modul nostru de a răspunde celor care înțeleg cu adevărat cât este de greu drumul spre Jocurile Olimpice.” (A.S.)

 

Foto: 2018, Campionatul National Outdoor, stafeta 4×100 M / Iconaru Alexandru (junior) – Terpezann Alexandru (senior) – Tanase Valentin (tineret) – Melnicescu Andrei (tineret)

96 vizualizări