ATLETISM | Valea Budului Trail, aproape de start

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bacău, împreună cu Baza Aeriană 95 Bacău și cu sprijinul Consiliului Județean, va organiza sâmbătă, 20 octombrie, „Valea Budului Trail”, un eveniment care cuprinde un semimaraton pe un traseu de 21 de kilometri și un cros pe un circuit de 10 kilometri. Cursele vor avea loc de la ora 8.30, în zona Valea Budului și vor alinia la start peste 400 de participanți din 15 județe.
Probele vor fi pe categorii de vârstă din 10 în 10 ani, la masculin și feminine, iar participarea la această ediție este gratuită, urmând ca la edițiile viitoare să existe o taxă de concurs. „Dorim ca această acțiune să devină tradiție. Noi sprijinim din toate punctele de vedere această activitate, care, trebuie să spunem, are loc la inițiativa Bazei Aeriene 95 Bacău”, a declarat Georgel Cojocaru, directorul D.J.S.T. Bacău.
„Organizăm această activitate cu ocazia Zilei Armatei de pe 25 octombrie, pentru că ne-am dorit să fie altfel, mai aproape de cetățeni. Trebuie să spunem că jumătate din participanții la cele două curse sunt cadre militare din unitatea noastră, dar și din alte unități. Ne dorim ca pe viitor să adăugăm și o cursă de maraton iar participanții să fie în jur de 1.000 de persoane”, a declarat comandor Leonard Gabriel Baraboi, comandantul Bazei Aeriene 95 Bacău.

77 vizualizări