CROS| Umanitate prin alergare de anduranță

semimaraton bacau

 

Fundația Comunitară Bacău organizează un semimaraton popular (“Semimaratonul Comunității 2015”), în data de 27 septembrie, cu începere de la ora 17.00. Va fi o cursă la care participanții își vor plăti taxa de participare, iar jumătate din suma strânsă în acest fel va fi utilizată pentru proiectele umanitare ale organizației.

În schimb, participanții vor beneficia de condiții de înalt nivel: cip individual, pe care-l va primi fiecare alergător și care îi va monitoriza traseul de la start la finish, înregistrându-i automat traseul, timpii intermediari și timpul final; puncte de hidratare la fiecare 1,25 km; alte produse din partea sponsorilor; asistență medicală pe parcurs, din partea Crucii Roșii; traseu bine marcat, astfel încât nimeni să nu greșească ruta; rezultate afișate în timp real pe site-ul evenimentului, creat de Fundația Comunitară. Exact ca la marile crosuri mondiale. Este o noutate pentru o competiție băcăuană și credem că merită apreciată strădania Fundației Comunitare de a face din această acțiune cu scop umanitar și o acțiune sportivă de înalt nivel.

Cei clasați pe podiumurile de premiere ale categoriilor de concurs (masculin, feminin, amatori, profesioniști, echipe – de 2×10,5 km sau 4×5,25 km) vor fi premiați de sponsorii competiției. Oricum, fiecare participant ce va duce cursa la bun sfârșit va primi o medalii.

Desigur, organizarea unei astfel de competiții presupune rezolvarea a foarte multor detalii, de aceea cei ce doresc să participe ar trebui să se informeze mai pe larg de pe siteul Fundației Comunitare sau la sediul organizației din Strada „Spiru Haret” nr. 8.

479 vizualizări