Rândurile sportivilor băcăuani valoroși se răresc pe zi ce trece, tocmai în anul 2017 când Bacăul e considerat a fi “oraș european al sportului”.
Vestea că Georgiana Iuliana Aniței a ales să plece la CSM București și să facă facultatea la Pitești a bulversat lumea sportului băcăuan.
Programul electoral asumat de actuala administrație și trâmbițat prin vocea lui Adrian Gavriliu, mai marele sportului băcăuan, prevedea “susținerea copiilor și a sportivilor de performanță băcăuani. Banii din taxe și impozite trebuie să se întoarcă la băcăuani prin susținerea copiilor acestora să facă sport.”
Vorbele sunt contrazise de fapte. În realitate, sportul băcăuan e din ce în ce mai sărac în sportivi iar performerii, cei care au mai rămas, nu au niciun sprijin.
La începutul acestui an, juniorul Nicu Ojog, sută la sută băcăuan, cel mai bun produs al luptelor greco-romane (antrenor Ioan Butucaru), a ales să plece la Timișoara, în lipsa unei oferte locale de legitimare (a încheiat contractual cu CSȘ la împlinirea majoratului).
Iuliana Aniței, campioană mondială de juniori la triplusalt, născută, descoperită și formată la Bacău, cu o indemnizație lunară de 500 lei la SCM, a decis să părăsească Bacăul.
Pe această listă se pregătesc să se înscrie și alți sportivi de performanță adoptați de mici de Bacău precum sulițașul Alexandru Mihăiță Novac (CSȘM – director Adrian Gavriliu), vicecampion olimpic de tineret, și chiar participanți la Jocurile Olimpice de la Rio, 2016.