FOTBAL, Liga 2 | Aerostar se impune după cinci înfrângeri consecutive: Aerostar Bacău – Daco-Getica București 2-1 (1-1)

 

 

Aerostar Bacău a închis seria negativă de cinci înfrângeri consecutive, câștigând astăzi la limită, pe teren propriu, în fața vecinei de clasament Daco-Getica București, scor 2-1, printr-un gol marcat în prelungiri. Buhăcianu a fost ,,eroul” băcăuanilor, aducând cele trei puncte în ultimul minut de prelungire, într-o partidă al cărei deznodământ era prevestit egalului, după ce la pauză tabela arăta scorul de 1-1.

Buhăcianu a deschis scorul rapid pentru formația pregătită de Florin Bratu, deblocând tabela încă de la al doilea minut scurs de la fluierul de start. Bucureștenii au egalat ulterior prin lovitura de cap a lui Nsiah din minutul 19, până la intrarea la cabine scorul rămânând intact, 1-1. Finalul reprizei a doua se îndrepta spre indicarea unui rezultat de egalitate, când același Valentin Buhăcianu, ajuns la 16 reușite, a adus în contul ,,aviatorilor” cele trei puncte, în ultimul minut de prelungire al partidei, printr-o incursiune personală lăudabilă.

În urma acestei victorii absolut necesare în economia păstrării șanselor pentru salvarea de la retrogradare, Aerostar Bacău (locul 17, 29 de puncte) se apropie la trei puncte de Politehnica Timișoara, ocupanta ultimului loc ce asigură menținerea în eșalonul secund.

Următoare etapă, cea cu numărul 31, prevede deplasarea băcăuanilor pe terenul celor de la Farul Constanța (locul 14, 33 de puncte), formație de care s-ar apropia cu o singură lungime în cazul unui succes.

(A.S.)

226 vizualizări