FOTBAL, Liga 2 | ,,Aviatorii” și-au decimat adversarii, continuând lupta pentru salvare: Aerostar Bacău – Dacia Unirea Brăila 9-0 (3-0)

 

Aerostar Bacău și-a surclasat categoric adversara din etapa cu numărul 32,  spulberând-o pe Dacia Unirea Brăila cu 9-0, după ce băcăuanii s-au văzut conducând cu 3-0 după primele 9 minute.

Bacăul reușește astfel să stabileacă cea mai clară victorie din actuala stagiune a Ligii 2, depășindu-și propriul succes obținut la 8 goluri diferență din decembrie 2019 (Metaloglobus, acasă, 9-1).

Aerostar a deblocat tabela încă din minutul doi, prin golul semnat de Buhăcianu, ca mai apoi atacantul sucevean să își treacă în cont a doua reușită a partidei, în cel de-al șaselea minut de la începutul întâlnirii. Chirilă a majorat diferența, făcând 3-0 după primele opt minute. Până la pauză tabela a rămas neschimbată, arătând un scor care anunța, teoretic, succesul ,,aviatorilor”.

În a doua repriză, Bacăul a continuat să presteze același joc sufocant din prima parte a meciului, Vraciu marcând de două ori în poarta brăilenilor în decursul a două minute (54, 56). Minutul 61 i-a adus hat-trick-ul lui Valentin Buhăcianu, urmând ca mai apoi Ciocâlteu să își treacă și el numele pe lista marcatorilor (minutul 65).

Băcăuanii au terminat partida într-o notă la fel de dominantă asemeni celei din debut, Pop introducând mingea în plasa oaspeților cu trei minute înainte de final. Buhăcianu nu a ezitat să își semneze și cel de-al patrulea său gol, în minutul 89, închizând astfel soarta meciului: victorie clară, previzibilă, cu scorul de 9-0 în fața codașei Dacia Unirea Brăila.

În urma celor patru reușite izbutite astăzi, Buhăcianu l-a depășit pe Gavra (Universitatea Cluj, 19 goluri) în clasamentul celor mai buni marcatori ai Ligii 2, urcând pe prima treaptă, cu 20 de goluri marcate după 32 de etape scurse de la startul întrecerii.

Obținând cele 3 puncte și ajutați de egalul Energeticianului de pe teren propriu (2-2, UTA Arad), elevii lui Florin Bratu păstrează șanse importante la menținerea în Liga 2.

Aerostar Bacău se află pe poziția a 17-a, cu 32 de puncte, la doar două puncte în spatele Energeticianului, ocupanta locului al 15-lea, primul ce asigură menținerea în eșalonul secund intern și în sezonul viitor.

Lupta pentru salvarea de la retrogradare continuă, fotbaliștii pregătiți de Florin Bratu deplasându-se în etapa viitoare (sâmbătă, 4 mai) pe terenul celor de la Ripensia Timișoara (locul 10, 39 de puncte).

(A.S.)

249 vizualizări