FOTBAL, Liga 2 | Numai o minune îi mai poate salva pe „aviatori” de la retrogradare: CS Aerostar Bacău – FC Academica Clinceni 0-3 (0-1)

 

Aerostar Bacău a cedat în etapa a 36-a a Ligii 2 fără drept de apel în fața viceliderului Academica Clinceni, scor 0-3. Golurile semnate de Șut (minutul 11), Gliga (minutul 52) și Buziuc (minutul 90) au anulat, practic, aproape toate șansele de care „aviatorii” se mai agățau în privința menținerii în Liga 2 și în sezonul următor.

Băcăuanii rămân, astfel, cu 35 de puncte, pe locul al șaptesprezecelea, la șase puncte în spatele Pandurii Târgu-Jiu, ocupanta ultimei poziții ce oferă bilete pentru ediția viitoare de Liga 2.

Situația condamnabilă la retrogradare a Aerostar din clasament este redată de faptul că ultimele etape rămase, în număr de două, sunt suficiente doar pentru a egala numărul de puncte al Pandurilor, în cazul a două succese ale Bacăului și două eșecuri ale gorjenilor. Calculele stau în picioare, de asemenea, doar în situația în care Energeticianul (locul 16, 39 de puncte) obține cel mult 3 puncte în ultimele două jocuri rămase.

În condițiile în care criteriul de departajare a două echipe aflate la egalitate de puncte este golaverajul, nici acest capitol nu reprezintă un atu pentru jucătorii pregătiți de Andrei Vatră.

„Aviatorii” au înscris de 53 de ori și au primit 65 de goluri, consemnând un deficit de 12 goluri, în timp ce Pandurii Târgu-Jiu au marcat în 56 de rânduri și au încasat 63 de goluri, conferind un deficit superior, de 7 goluri.

Acest aspect cataloghează misiunea băcăuanilor drept una și mai improbabil de realizat, întrucât Aerostar trebuie să se impună într-o partidă la o diferență de minimum două goluri, iar în celălalt meci cu un avantaj de minimum trei goluri, în circumstanțele unor înfrângeri ale formației din Târgu-Jiu la scoruri minime, în vederea surclasării acestora.

Până la finalul stagiunii, Pandurii urmează să primească vizita ASU Politehnica Timișoara (locul 11, 45 de puncte) și să dispute ultima etapă pe terenul Universității Cluj (locul 3, 73 de puncte), formație aflată în luptă directă la promovare.

De cealată parte, Aerostar Bacău mai are de disputat penultimul meci în deplasare, împotriva Sportului Snagov (sâmbătă, 25 mai), echipă aflată pe locul 5 (65 de puncte), ce păstrează șanse doar matematice la prinderea locului de baraj, în timp ce în ultima etapă va primi vizita CS Balotești (locul 19, 24 de puncte), grupare deja retrogradată în Liga a III-a.

Clasamentul Ligii 2

⑭ Farul Constanța, 36 de meciuri disputate, golaveraj 43-59, 43 de puncte

⑮ Pandurii Târgu-Jiu, 36 de meciuri disputate, golaveraj 53-65, 41 de puncte

⑯ Energeticianul, 36 de meciuri disputate, golaveraj 46-50, 39 de puncte

⑰ Aerostar Bacău, 36 de meciuri disputate, golaveraj 53-65, 35 de puncte

⑱ Poli Timișoara, 35 de meciuri disputate, golaveraj 29-59, 29 de puncte

⑲ CS Balotești, 36 de meciuri disputate, golaveraj 29-79, 24 de puncte

⑳ Dacia Unirea Brăila, 36 de meciuri disputate, golaveraj 30-115, 19 puncte

(A.S.)

322 vizualizări