Fotbal | SC Bacău – Rapid CFR Suceava 2-2 (2-1), meci amical

scb1

 

Cele două echipe n-au făcut economie de efort și nici de intrări tari, arbitrul Emil Voicu fiind nevoit să scoată de multe ori cartonașul galben din buzunar. Oaspeții au deschis scorul după numai 8 minute, prin Enciu, la un contraatac scurt, rezultat dintr-o pasă greșită a unui apărător băcăuan. Bucuria sucevenilor a durat puțin, deoarece în min. 12 Vraciu a tras puternic din lateral dreapta, iar mingea deviată cu capul de un apărător al Rapidului CFR a intrat în plasă, fără speranțe pentru Hânțăscu. A urmat apoi o foarte bună perioadă băcăuană, cu câteva ocazii mari de gol. Iar gazdele au răsturnat scorul în min. 25, acțiunea pornind de la un corner de pe partea stângă, urmat de un șut respins de apărătorii suceveni și de încă unul care s-a dus perfect, în colțul lung. Autor: Adăscăliței.

SC Bacău se putea desprinde de două ori la 3-1 (a fost și un lob al lui Vraciu ce a căzut pe transversală), dar oaspeții au avut noroc. Mai mult, în ultimele 15 minute ale reprizei și în prima jumătate a mitanului secund sucevenii au avut inițiativa, căutând cu râvnă egalarea. Iar aceasta a venit în min. 64 grație unei lovituri libere de la 30 m laterale stânga, magistral executată de Onciu, cu exteriorul piciorului drept, traiectoria curbată a mingii, până lângă bara din colțul lung, uluindu-l pe Miron. Din acest moment, trupa lui Popovici a forțat victoria, fără însă a izbuti să și-o apropie. Hurdubei a reintrat la SC Bacău după opt luni și o peregrinare prin țară, inclusiv pe la Astra Giurgiu. Încă are reflexele unui atacant de primă ligă, însă va mai dura un pic până să se reintregreze în echipă.

Până la urmă, a fost un egal cu 4 goluri și multe alte acțiuni ofensive periculoase, o bună repetiție pentru etapa de debut a campionatului, pe 29 august. Din păcate, foarte puțini spectatori.

SC Bacău a început partida în formula: Ureche – Mihălăchioaie, Lozneanu, Ursu, Drugă, Sahru, Adăscăliței, Dumitriu, Neagu, Vraciu, Pavel; au mai intrat după pauză Miron, Sascău, Țuțu, Hurdubei, Silviu Vlad, Pungă, Corban, Grumezescu, Ignea, Dima.

SC Bacău va începe ediția de campionat 2015-2016 la Călărași, contra nou-promovatei Dunărea, pe 29 august. Primul meci pe teren propriu îl va avea pe 5 septembrie, contra Daciei Unirea Brăila.

139 vizualizări