HANDBAL, Liga Zimbrilor | Băcăuanii îi surclasează categoric pe suceveni și se mențin în fruntea play-out-ului: CSM Bacău – CSU Suceava 31-20 (13-10)

 

CSM Bacău își continuă forma incredibilă din începutul play-out-ului cu o nouă victorie în Liga Zimbrilor, obținută de această dată acasă, împotriva celor de la CSU Suceava. Elevii lui Gabriel Armanu au trecut de formația suceveană cu scorul de 31-20 (13-10 la pauză) și continuă să poposească pe prima treaptă a play-out-ului.

Echipa băcăuană a fost cea care a deschis scorul, aflându-se la cârma partidei de la un capăt la altul al acesteia. Băcăuanii s-au distanțat treptat, în prima repriză menținându-se un echilibru mai pronunțat.

După 10 minute scurse de la începutul jocului, jucătorii CSM se vedeau cu un avantaj de două goluri (5-3), în timp ce în minutul 20 băcăuanii se aflau la conducere cu scorul de 10-7. Gazdele au condus chiar și la 4 goluri (13-9, minutul 29), sucevenii reducând din deficit cu un gol și intrându-se la cabine cu scorul de 13-10 în favoarea băcăuanilor.

În decursul reprizei a doua, handbaliștii coordonați de Gabriel Armanu s-au dezlănțuit, majorându-și treptat avantajul, ajutați și de experiența lui Păunică, care a înscris în punctele cheie ale confruntării. Demonstrația de forță a Bacăului a avut ca suport și de atmosfera dinamică a publicului băcăuan, care s-a ridicat la nivelul celei din etapa trecută (împotriva Minaur Baia Mare, 32-26).

CSM Bacău a marcat 18 goluri în partea secundă, în timp ce CSU Suceava doar încă 10, tabela arătând la finalul celor 60 de minute victoria categorică a formației băcăuane, ce le-a asigurat prima poziție și la sfârșitul etapei a șasea.

CS Minaur Baia-Mare a învins în deplasare Universitatea Cluj cu scorul de 26-20, menținându-se în spatele CSM. În celălalt meci al etapei, HC Buzău s-a impus pe teren propriu împotriva CSM Făgăraș (27-24), gazdele făcând schimb de locuri cu făgărășenii și urcând până pe locul al treilea.

Clasamentul play-out-ului Ligii Zimbrilor la capătul turului

CSM Bacău, 16 puncte (5 victorii, 1 înfrângere)

② CS Minaur Baia Mare, 15 puncte (3 victorii, 1 egal, 2 înfrângeri)

③ CS HC Buzău 2012, 14 puncte (4 victorii, 2 înfrângeri)

④ CSM Făgăraș, 12 puncte (3 victorii, 3 înfrângeri)

⑤ CSU Suceava, 11 puncte (2victorii, 1 egal, 3 înfrângeri)

⑥ CS Universtitatea Cluj, 0 puncte (6 înfrângeri)

Băcăuanii urmează să se deplaseze duminică, 12 mai, pe terenul celor de la CSM Făgăraș, într-un meci contând pentru etapa a șaptea a play-out-ului Ligii Zimbrilor.

CSM Bacău: Crăciunescu, Tamaș, Freiwald – Gal (6), Păunică (5), Tărîță (5), Cotinghiu G. (3), Păunescu (3), Serhel (2), Tudorancea (2), Bologa (1), Maksimov (1), Sadovyi (1), Cotinghiu M., Dascălu. Antrenor: Gabriel Armanu.

(A.S.)

451 vizualizări