HANDBAL, Liga Zimbrilor | CSM Bacău pornește la luptă, sâmbătă, la Suceava

 

CSM Bacău și-a aflat programul desfășurării partidelor din play-out, urmând să dispute prima etapă sâmbătă, în deplasare, pe terenul celor de la CSU Suceava. Băcăuanii se vor duela în vederea evitării retrogradării cu CS Minaur Baia-Mare, CSU Suceava, CSM Făgăraș, CS HC Buzău 2012 și CS Universitatea Cluj.

Terminând pe penultimul loc în sezonul regulat al Ligii Zimbrilor, handbaliștii coordonați de Gabriel Armanu vor porni la drum cu un punct. Conform regulamentului intern, punctajele au fost acordate de la 1 la 5, în ordinea descrescătoare a clasărilor din prima parte a sezonului.

Clasament play-out

1. CS Minaur Baia-Mare, 4 puncte (locul 9 la finalul sezonului regulat)

2. CSU Suceava, 4 puncte (locul 10 la finalul sezonului regulat)

3. CSM Făgăraș, 3 puncte (locul 11 la finalul sezonului regulat)

4. CS HC Buzău 2012, 2 puncte (locul 12 la finalul sezonului regulat)

5. CSM Bacău, 1 punct (locul 13 la finalul sezonului regulat)

6. CS Universitatea Cluj, 0 puncte (locul 14 la finalul sezonului regulat)

Întâlnirile din play-out se vor disputa tur-retur, ca mai apoi în urma disputării tuturor celor 10 partide ocupantele ultimelor două poziții să retrogradeze direct în Divizia A. Primele două locuri asigură menținerea în primul eșalon privind sezonul următor, în timp ce locurile 3 și 4 vor susține jocuri de baraj cu ocupantele locurilor 3 și 4 ale turneului final al Diviziei A.

Dată fiind diferența infimă de puncte dintre pretendentele la rămânerea în Liga Zimbrilor, obiectivul evitării retrogradării al formației băcăuane este realizabil. Prestațiile vizibil crescânde din ultimele meciuri ale Bacăului oferă un punct de plecare solid în ceea ce privește cele 10 finale pe care CSM Bacău le mai are de disputat.

(A.S.)

199 vizualizări