HANDBAL, Liga Zimbrilor | Depășiți în a doua repriză de vicecampioni: CSM Bacău – AHC Dobrogea Sud Constanța 20-25 (9-9)

 

CSM Bacău a fost înfrântă, în ultimul meci de pe teren propriu din acest an în Liga Zimbrilor, de către vicecampioana AHC Dobrogea Sud Constanța. Dobrogenii s-au impus cu 25-20, după ce la pauză socotelile nu erau nici pe departe încheiate în privința câștigătoarei partidei (scor 9-9).

Prima repriză a fost săracă în goluri, apărările meticuloase și paradele nenumărate ale ambilor portari, Saldatsenka (Bacău) și Iancu (Constanța), contribuind la această secetă ofensivă. Prima repriză nu a putut diferenția vreo echipă, jucătorii intrând la cabine la scorul de 9-9.

În a doua repriză, s-a mers cap la cap, în continuare, până în minutul 40 (13-13), moment după care Dobrogea Sud s-a desprins de formația lui Adrian Petrea. Oaspeții au condus, pe rând, la 4 goluri (14-18 – minutul 46), 5 goluri (17-22 – minutul 54) și chiar 6 goluri (18-24 – minutul 58). Până la final, băcăuanii au mai punctat de două ori, în timp ce adversarii o dată, partida încheindu-se cu scorul de 25-20 în favoarea Constanței.

CSM Bacău: Saldatsenka, Crăciunescu, Tamaș – Gal (6 goluri), Serhel (5), Crnoglavac (4), M. Cotinghiu (2), Anton (2), Tărîță (1), Păunică, Bologa, Drăgan, Sadovyi, Huta, Iordachi. Antrenor: Adrian Petrea.

CSM Bacău a suferit cea de-a cincea înfrângere în ediția curentă de campionat și a coborât în clasament nu mai puțin de 4 locuri, până pe treapta a noua, la egalitate de puncte (16), însă, cu Dunărea Călărași, ocupanta ultimului loc ce duce spre play-off.

Clasamentul Ligii Zimbrilor

În runda a treisprezecea, Clubul Sportiv Municipal Bacău se va deplasa tocmai în Banat, în vederea disputării partidei împotriva SCM Politehnica Timișoara, echipă aflată pe locul al șaptelea (17 puncte). Meciul este programat vineri, 6 decembrie.

(A.S.)

97 vizualizări