HANDBAL, Liga Zimbrilor | Elevii lui Gabriel Armanu evită retrogradarea directă, revenind în fruntea play-out-ului: CSM Bacău – CS Universitatea Cluj 35-30 (15-13)

 

CSM Bacău a înregistrat o nouă victorie în play-out-ul Ligii Zimbrilor, ajungând la cota șapte după nouă etape disputate. Vizita codașei CS Universitatea Cluj nu a creat probleme în niciun minut al partidei, băcăuanii impunându-se cu scorul de 35-30 (15-13 la pauză), la capătul unui meci cu multe goluri și faze spectaculoase.

Astfel, Bacăul obține 3 puncte salvatoare de la retrogradarea directă în Divizia A. Victoria previzibilă de astăzi în fața unei echipe care nu a obținut niciun punct în sezonul curent de Liga Zimbrilor asigură handbaliștilor pregătiți de Gabriel Armanu reîntoarcerea pe prima treaptă a clasamentului, poziție ocupată ultima dată la finalul etapei a șasea.

În aceeași etapă, cea cu numărul nouă, HC Buzău a învins-o detașat pe Minaur Baia-Mare, scor 37-29, rezultat ce îi ține pe buzoieni în cărți pentru evitarea disputării unui meci de baraj și care îi coboară pe băimăreni în spatele CSM Bacău.

De cealaltă parte, CSM Făgăraș s-a impus pe teren propriu în fața CSU Suceava cu scorul de 25-23, trimițându-i pe suceveni în Divizia A.

Clasamentul play-out-ului Ligii Zimbrilor

CSM Bacău, 22 puncte (7 victorii, 2 înfrângeri)

② CS Minaur Baia Mare, 21 puncte (5 victorii, 1 egal, 3 înfrângeri)

③ CS HC Buzău 2012, 20 puncte (6 victorii, 3 înfrângeri)

④ CSM Făgăraș, 18 puncte (5 victorii, 3 înfrângeri)

⑤ CSU Suceava, 14 puncte (3 victorii, 1 egal, 5 înfrângeri)

⑥ CS Universtitatea Cluj, 0 puncte (9 înfrângeri)

Având 22 de puncte trecute în cont, Bacăul se află la un punct în fața fostei lidere CS Minaur Baia-Mare, pe care o vor întâlni în ultima etapă a campionatului, într-un duel cu miza evitării turnelui de baraj pentru rămânerea în Liga Zimbrilor, miercuri, 22 mai (ora 17), în deplasare.

CSM Bacău: Tamaș, Crăciunescu, Freiwald – Juverdianu (6), Cotinghiu M. (5), Drăgan (5), Păunescu (5), Maksimov (4), Cotinghiu (2), Gal (2), Păunică (2), Tărîță (2), Burbulea (1), Tudorancea (1), Bologa, Costea, Sadovyi. Antrenor: Gabriel Armanu.

(A.S.)

298 vizualizări