HANDBAL, Liga Zimbrilor | Gabriel Armanu și-a îndeplinit misiunea. CSM Bacău va continua și la anul în Liga Zimbrilor: CS Minaur Baia Mare – CSM Bacău 34-29 (14-14)

 

CSM Bacău pierde la Baia-Mare, scor 29-34, într-un joc disputat, cu egalitate pe tabela de scor la jumătatea meciului (14-14), dar HC Buzău este învinsă la Suceava, într-un meci al orgoliilor, în care gazda se afla deja în liga secundă. În acest mod s-a scris finalul de sezon competițional 2018-2019 pentru handbaliștii pregătiți de Gabriel Armanu, antrenor ce a reușit să îmbunătățească radical situația clubului băcăuan de la începutul play-out-ului.

“Am preluat echipa în play-out de pe penultumul loc, cu un punct în clasament, cu misiunea de a evita retrogradarea în divizia secundă. După zece etape, am strâns șapte victorii, cele mai multe dintre cele șase echipe participante în această fază a întrecerii. Am plecat în cursă de pe locul 13 și am terminat campionatul pe locul 10. Suntem, practic, adevărata «campioană a play-out-lui». Misiunea a fost îndeplinită, CSM Bacău va continua și în ediția următoare de campionat să joace în Liga Zimbrilor. Faptul că publicul ne-a fost alături în toată această perioadă a făcut ca misiunea noastră să fie mai ușoară, motiv pentru care îi mulțumim.”, a declarat antrenorul principal al formației băcăuane, Gabriel Armanu.

CSM Bacău: Crăciunescu, Tamaș – Tărîță (7), Păunică (6), Cotinghiu G. (5), Cotinghiu M. (3), Drăgan (3), Gal (3), Bologa (2), Burbulea, Costea, Juverdianu, Păunescu, Tudorancea. Antrenori: Gabriel Armanu, George Călin.

Rezultatele etapei a zecea din play-out

CS Minaur Baia Mare – CSM Bacău 34-29

CSU Suceava – CS HC Buzău 2012 27-26

CS Universitatea Cluj – CSM Făgăraș 27-29

Clasamentul final al play-out-ului Ligii Zimbrilor

① CS Minaur Baia Mare, 24 puncte (6 victorii, 1 egal, 3 înfrângeri)

② CSM Bacău, 22 puncte (7 victorii, 3 înfrângeri)

③ CSM Făgăraș, 21 puncte (6 victorii, 4 înfrângeri)

④ CS HC Buzău 2012, 20 puncte (6 victorii, 4 înfrângeri)

⑤ CSU Suceava, 17 puncte (4 victorii, 1 egal, 5 înfrângeri)

⑥ CS Universtitatea Cluj, 0 puncte (10 înfrângeri)

CS Minaur Baia Mare și CSM Bacău rămân în Liga Zimbrilor, CSM Făgăraș și CS HC Buzău vor merge la barajul de promovare/retrogradare, în timp ce CSU Suceava și CS Universitatea Cluj părăsesc prima scena handbalistică.

(A.S.)

692 vizualizări