HANDBAL, Liga Zimbrilor | Gură de aer petru băcăuani: CSM Bacău – CSU Suceava 26-24 (12-14)

 

CSM Bacău a încheiat seria negativă de 10 înfrângeri consecutive înregistrată de la începutul anului calendaristic, reușind să se impună astăzi, în fața propriilor suporteri, cu scorul de 26-24, în fața CSU Suceava. Ultima victorie a CSM data din etapa a 14-a (12 decembrie 2018), prima a returului, când CSM a învins fără drept de apel CS Universitatea Cluj pe teren propriu (44-29).

Băcăuanii au început reticent partida, fiind conduși de la un capăt la altul al primei reprize. Bacăul a prezentat constant un deficit minim pe tabelă, egalând de fiecare dată, acest tipar repetându-se până la finalul primei reprize, când s-a intrat la cabine cu 14-12 în favoarea sucevenilor.

După reluarea jocului, CSM Bacău a fost inferioară formației din Suceava până în minutul 41, moment în care oaspeții conduceau cu scorul de 18-17. Handbaliștii antrenați de George Călin au egalat, urmând desprinderi succesive trecute în contul gazdelor. Avantajul de două goluri pentru băcăuani, creat pentru prima dată în minutul 55, a fost menținut de gruparea băcăuană până la finalul celor de 60 de minute.

CSM Bacău respiră, astfel, o gură proaspătă de aer, creșterea evidentă a jocului prestat de handbaliștii băcăuani în ultimele dueluri contorizându-se cu succesul revigorator din această seară. Băcăuanii se mențin pe poziția a 13-a a Ligii Zimbrilor (15 puncte scontate în 25 de meciuri) și urmează să dispute ultima partidă a sezonului regulat împotriva CSM Făgăraș, echipă pe care o va întâlni și în lupta pentru salvarea de la retrogradare din cadrul play-out-ului.

CSM Bacău: Tamaș, Freiwald, Crăciunescu – Gal (5), Tărîță (5), Drăgan (4), Maksimov (3), Păunică (3), Cotinghu G. (2), Păunescu (2), Sadovyi (1), Serhel (1), Bologa, Cotinghiu M., Juverdianu, Tudorancea. Antrenor: George Călin.

(A.S.)

38 vizualizări