HANDBAL, Liga Zimbrilor | Prima înfrângere din play-out: CS HC Buzău 2012 – CSM Bacău 31-25 (17-10)

 

CSM Bacău a suferit astăzi prima înfrângere din play-out, pe terenul CS HC Buzău 2012, după cele două victorii consecutive cu CSU Suceava și CSM Făgăraș.

Băcăuanii au cedat cu scorul de 25-31, diferența mare fiind înregistrată în prima repriză, deficitul înregistrat la pauză fiind de șapte goluri (10-17).

Handbaliștii pregătiți de Gabriel Armanu au fost cei care au deschis scorul, fiind singurul moment al întregii partide în care băcăuanii s-au aflat la conducere. Egalitatea s-a menținut până în minutul 9 (3-3), fapt ce a fost succedat de desprinderi repetate ale buzoienilor. CSM Bacău nu a contat în apărare mai deloc, în timp ce însemnatele șanse pe care și le-a creat nu s-au concretizat pe tabelă. Buzăul a prestat un handbal superior și a păstrat un avantaj consistent până la pauză (10-17).

A doua repriză a înregistrat o revenire în joc a băcăuanilor, o echilibrare a forțelor în teren, deși la un moment dat diferența de pe tabelă s-a mărit la zece goluri. Pe final, elevii lui Gabriel Armanu au reusit însă două serii de patru goluri, scorul  întâlnirii fiind 31-25 în favoarea gazdelor.

În urma victoriei surprinzătoare a CSM Făgăraș pe teren propriu în fața celor de la Minaur Baia-Mare (27-24) și a succesului previzibil al CSU Suceava de acasă împotriva Universității Cluj, scor 32-28, CSM Bacău coboară pe locul 5, rămânând cu 7 puncte adunate după primele 3 etape disputate, la două lungimi, însă, în spatele primului loc, ocupat de băimăreni.

CSM Bacău întâlnește etapa viitoare, în deplasare, codașa Universitatea Cluj, care nu a obținut niciun punct în acest sezon de Liga Zimbrilor. Victoria în meciul de miercuri, 1 mai, este obligatorie în vederea păstrării șanselor de supraviețuire în primul eșalon intern.

CSM Bacău: Tamaș, Freiwald, Crăciunescu – Gal (6), Drăgan (5), M. Cotinghiu (4), Păunică (2), Bologa (2), Dascălu (2), Juverdianu (1), Păunescu (1), Serhel (1), Tudorancea (1), G. Cotinghiu, Maksimov, Tărîță. Antrenor: Gabriel Armanu.

219 vizualizări