HANDBAL | A venit timpul!

 

A venit timpul ca, împreună, să reclădim handbalul românesc, anunță fosta mare handbalistă Narcisa Lecușanu (41 de ani), originară din Bacău. Ea și-a depus candidatura pentru funcția de Președinte al FRH cu un program prin care este de părere că poate revigora handbalul romanesc.  

“A venit timpul!
Pentru mine handbalul însemnă totul. Viața mea se confundă cu handbalul. Încă de la vârsta de 10 ani si până în prezent îi sunt credincioasă.

Mi-a deschis orizonturi la care nici nu visam și m-a format atât ca sportivă, cât și ca om. Acum, când handbalul românesc se află într-un moment de cumpănă, vreau ca, împreună cu dumneavoastră, cei care iubim și susținem handbalul românesc, să ne implicăm în revigorarea acestui sport legendar. România, prin intermediul handbalului, mi-a oferit cele mai mari satisfacții sportive și profesionale.

În 2005, la Sankt-Petersburg, am disputat alături de colegele mele finala Campionatului Mondial. A fost momentul de vârf al echipei noastre naționale. Nu voi uita niciodată marea de oameni care ne-au așteptat la Otopeni și ne-au însoțit până în Piața Universității. Așa ceva nu se mai văzuse de pe vremea Generației de Aur a echipei naționale de fotbal.

Așa cum nu voi uita o zi însorită din toamna anului 1986, când domnul profesor Eugen Cucu de la Clubul Sportiv Școlar Bacău a venit în mica sală de sport a Școlii Generale numărul 1 și a selecționat-o, pentru tenacitate, pe eleva Lecușanu Narcisa Georgeta, din clasa a V-a D, profesor fiindu-mi Cornel Ciocoiu.

Din 2011 până azi am urcat, cu tenacitate, mai multe trepte în administrația handbalului international. Acum sunt membru în Biroul Executiv al IHF.

Cred că a venit timpul să dedic handbalului nostru toată experiența mea dobândită atât pe teren, cât și după retragerea din activitatea de jucătoare.

Cred că venit timpul să întorc şi eu o parte din ceea ce mi-a oferit România și handbalul.

Pentru că doar împreună vom putea reclădi handbalul românesc!

Cu prietenie,

Narcisa Lecușanu”

 

Narcisa Lecușanu – PROIECT STRATEGIC PENTRU CONDUCEREA ȘI DEZVOLTAREA FEDERAȚIEI ROMÂNE DE HANDBAL

https://narcisalecusanu.ro/wp-content/uploads/2018/02/Strategie-FRH-2018-Narcisa-Lecusanu.pdf

603 vizualizări