VOLEI, CEV Cup | Cu un pas mai aproape de semifinale: Știința Bacău – VK UP Olomuc 3:2 (25-19, 20-25, 25-21, 24-26, 15-8)

 

Știința Bacău a oferit orașului o victorie foarte importantă, la Sala Sporturilor, în această seară. În aclamațiile impetuoase ale publicului băcăuan, studentele s-au impus în 5 seturi în fața cehoaicelor de la VK UP Olomuc, scor 3-2. Meciul a contat pentru prima manșă a sferturilor de finală ale CEV Cup, a doua competiție intercluburi europeană de volei feminin. Astfel, băcăuancele iau o opțiune serioasă în privința calificării în semifinalele întrecerii, fază despărțită de returul care se va disputa în Cehia, săptămâna viitoare.

Voleibalistele pregătite de Florin Grapă au început convingător partida, conducând de-a lungul întregului prim set, adjudecat în final cu 25-19. În setul secund, liderul primei divizii cehe a înclinat balanța, menținându-se constant în fața Științei și restabilind egalitatea (20-25). În a treia parte a partidei, adversarele băcăuancelor au continuat să se afle la cârma confruntării, tabela arătând la un moment dat 21-19 în favoarea oaspetelor. Gazdele au recuperat din handicap și au izbutit o serie de 6 puncte consecutive (25-21), fapt ce le-a readus în avantaj la general.

Penultimul set a scos la iveală ambiția și enegia lăudabile ale studentelor. Conduse cu 10-17, sportivele din Bacău s-au mobilizat și au avut chiar ocazia de a câștiga meciul. Cehoaiecele au anulat șansa succesului Bacăului și au contorizat trei puncte succesive, egalând la numărul de seturi.

Decisivul a însemnat, însă, un iureș ofensiv al băcăuancelor, care au închis meciul într-o atmosferă răsunătoare cu un avantaj liniștitor de 7 puncte (15-8).

Următorul meci al Științei se va disputa la Sala Sporturilor, sâmbătă, 9 februarie, în etapa a 13-a a campionatului, când o va înfruta pe Metalul Galați. (A.S.)

83 vizualizări