VOLEI, CEV Cup (f) | Pagină de istorie pentru voleiul băcăuan: VK UP Olomuc – Știința Bacău 2:3 (25-20, 25-21, 20-25, 20-25, 16-18)!

 

Știința Bacău a scris istorie în voleiul băcăuan feminin în această seară. Băcăuancele au izbutit să le învingă pe cehoaicele de la VK UP Olomuc cu 3-2 chiar la ele acasă, reeditând rezultatul, la rândul său remarcabil, obținut la Sala Sporturilor din Bacău, cu exact o săptămână în urmă. Voleibalistele antrenate de Florin Grapă s-au văzut conduse cu 2-0, după ce au cedat primele două seturi la 20 și, respectiv, la 21 de puncte, dar au revenit admirabil pe tabelă, câștigând, în două rânduri consecutive, cu 25-20. Performanța băcăuancelor, care erau cotate cu șansa a doua la calificare, este cu atât mai spectaculoasă cu cât liderul primei divizii din Cehia a avut două ocazii de a închide setul 5 (14-12, 14-13). Bacăul a reușit să evite până și să ajungă la setul de aur, încheind meciul cu 18-16 în setul decisiv, după o luptă istovitoare de două ore și două minute.

În urma victoriei răsunătoare din Cehia, Știința Bacău s-a calificat în careul de ași al celei de-a doua competiție intercluburi europene, unde va întâlni liderul din campionatul intern, CSM Volei Alba-Blaj. Ardelencele au trecut în semifinale într-o manieră la fel de lăudabilă, în decursul acestei seri, învingând pe Galatasaray în setul de aur, după ce au întors acasă handicapul de 3 seturi înregistrat în tur. Duelul va reprezenta o premieră pentru voleiul românesc, însemnând prima semifinală românească din CEV Cup.

Cifrele jucătoarelor băcăuane:

(A.S.)

Foto: Facebook

385 vizualizări