VOLEI, Challenge Cup (feminin) | Debut pe măsura așteptărilor: Clube Kairos – Știința Bacău 0:3 (22-25, 14-25, 14-25)

 

Știința Bacău nu a întâmpinat prea multe dificultăți în prima deplasare europeană din acest sezon, în orașul portughez Ponta Delgada. Echipa de volei feminin a municipiului a izbândit victoria în trei seturi și pornește cu prima șansă la calificarea în optimile de finală ale Challenge Cup.

Băcăuancele au avut probleme doar în primul set, gazdele reușind să conducă cu 16-15, iar mai apoi cu 21-20. Jucătoarele lui Forin Grapă s-au mobilizat pe ultima sută de metri și au recuperat din deficit, câștigând cinci puncte, în timp ce adversarele doar unul și impunându-se cu 25-22.

Seturile al doilea și al treilea au fost adjudecate de Știința la aceeași diferență de 11 puncte (25-14), după o cu totul altă prestație față de cea din primul set.

CS Știința Bacău: Denisa Rogojinaru (C) (15 puncte), Slavina Koleva (11), Georgiana Faleș (10), Kim Nowak (7), Tina Grudina (6), Kapelovies (5), Laura Philajamaki (4), Lorena Ciocian, Alexandra Ciucu, Alexandra Dascălu, Carmen Dițu, Ana Stoian, Rene Sain. Antrenori: Florin Grapă, Aurel Cazacu

Pentru Bacău urmează dubla dispută de la Sala Sporturilor împotriva FC Argeș Pitești. Prima partidă, duminică, contează pentru etapa a zecea a Diviziei A1, iar, la solicitarea clubului piteștean, partida din faza a doua a Cupei României în care se vor întâlni cele două formații a fost mutată în ziua următoare, luni, 9 decembrie.

(A.S.)

 

151 vizualizări