VOLEI, Divizia A1 (feminin) | CS Știința Bacău – FC Argeș Pitești 3:0 (25-16, 25-14, 25-19)

 

Etapa a zecea a Diviziei A1 s-a terminat previzibil pentru Știința Bacău, care a obținut o victorie clară, în trei seturi, în fața FC Argeș Pitești. Încurajate de numeroși spectatori băcăuani, duminică, 8 decembrie, “studentele” au izbutit o victorie ce le menține, cu o rundă înainte de încheierea turului, în luptă strânsă pentru primele trei locuri.

Băcăuancele au început în forță primul set, dominându-și adversarele la toate capitolele. Loviturile puternice ale Denisei Rogojinaru, precum și blocajul aproape fără greșeală au conferit desprinderea pe tabelă.

Pe rând, “studentele” s-au aflat la conducere cu 5-2, 8-3, 12-7, 17-9 și 21-12, grație unei prestații solide ce a generat câștigarea unor puncte spectaculoase. Alexandra Dascălu și-a marcat revenirea după accidentarea la brațul stâng, iar Știința s-a impus cu scorul de 25-16.

În cel de-al doilea parțial, raportul de forțe nu a stat diferit, ba chiar formația antrenată de Florin Grapă s-a năpustit și mai virulent asupra clubului piteștean. Tina Grudina și Denisa Rogojinaru s-au aflat într-o formă excelentă, ajutând Bacăul să conducă cu 8-1 și, mai apoi, cu 13-4. Slavina Koleva a izbutit, la rândul său, puncte importante, iar Bacăul nu a avut prea multe emoții până la finele setului secund, câștigându-l cu 25-14.

Debutul ultimului set le-a avut pe piteștence la cârmă, oaspetele conducând cu 5-2. Florin Grapă a rulat mai multe jucătoare, printre care Dițu, Ciocian, Stoian și Ciucu, care au evoluat aproape pe toată durata parțialului. Bacăul s-a desprins de la scorul de 12-10, nemaiputând fi ajunsă până la final, mulțumită defensivei exacte și punctelor aduse de căpitanul Rogojinaru și Koleva, iar Știința a pus capăt confruntării cu 25-19.

CS Știința Bacău: Tina Grudina (15 puncte), Denisa Rogojinaru (C) (14), Slavina Koleva (12), Alexandra Dascălu (7), Laura Philajamaki (4), Lorena Ciocian (1), Carmen Dițu (1), Georgiana Faleș (1), Kim Nowak (1), Alexandra Ciucu, Alexandra Kapelovies, Rene Sain, Ana Stoian. Antrenori: Florin Grapă, Aurel Cazacu.

Surpriza etapei s-a produs la Târgoviște, unde Clubul Sportiv Municipal le-a provocat campioanelor de la CSM Volei Alba Blaj primul eșec din această ediție de campionat. Victoria a fost obținută de gazde în cinci seturi, astfel încât Târgoviște a câștigat două puncte, în timp ce Blajul doar unul singur.

Dinamo București a întâmpinat ceva dificultăți împotriva CS Medgidia, dar a reușit, până la urmă, să se impună în patru seturi, luând toate punctele puse în joc.

Situația în clasament se reechilibrează în aceste condiții, diferența dintre târgoviștence, ocupantele poziției a patra, și blăjence, liderele Diviziei A1, este de doar 5 puncte. Cu ajutorul celor trei puncte adjudecate astăzi, “studentele”, care au ajuns la cota 21 în acest sezon, se află la strânsă apropiere de primele două locuri, care au adunat 24 și, respectiv, 25 de puncte.

Clasamentul Diviziei A1 (feminin)

① CSM Volei Alba Blaj, 9 meciuri disputate, 8 victorii, 1 înfrângere, setaveraj 26-4, 25 puncte

② CS Dinamo București, 9 meciuri disputate, 8 victorii, 1 înfrângere, setaveraj 24-7, 24 puncte

③ CS Știința Bacău, 9 meciuri disputate, 7 victorii, 2 înfrângeri, setaveraj 22-7, 21 puncte

④ CSM Târgoviște, 9 meciuri disputate, 7 victorii, 2 înfrângeri, setaveraj 23-9, 20 puncte

⑤ CSU Belor Galați, 9 meciuri disputate, 5 victorii, 4 înfrângeri, setaveraj 15-14, 15 puncte

⑥ CSM Lugoj, 8 meciuri disputate, 4 victorii, 4 înfrângeri, setaveraj 16-15, 13 puncte

Florin Grapă: “Meciul de azi a fost o avancronică a partidei de mâine. Sper ca fetele să joace la fel de serios contra argeșencelor și mâine după-amiază, întrucât, dacă vom câștiga, ne vom califica la turneul final-four al Cupei României.”

Luni, 9 decembrie, începând cu ora 17, Știința va întâlni din nou FC Argeș, partida contând pentru sferturile de finală ale Cupei României. Duelul se desfășoară într-o singură manșă, la Bacău.

(A.S.)

 

119 vizualizări