VOLEI, Divizia A1 (feminin) | O victorie mare: CS Știința Bacău – CSM Târgoviște 3:1 (25-15, 22-25, 25-20, 25-10)

 

CS Știința Bacău a obținut toate cele trei puncta puse în joc în duelul cu CSM Târgoviște, la capătul unei partide extrem de disputate, în care toate jucătoarele lui Florin Grapă au încântat. Succesul cu scorul de 3-1 a conferit băcăuancelor devansarea adversarelor în clasament, aducându-le la trei puncte în spatele liderului Volei Alba-Blaj.

“Studentele” au început puternic primul set, detașându-se încă de la început pe tabelă. Kapelovies și Rogojinaru s-au evidențiat într-un parțial pe care Știința l-a condus de la un capăt la altul. Băcăuancele s-au impus cu scorul de 25-15, arătând o atitudine și o cursivitate în joc net superioare oaspetelor.

În setul al doilea, CSM Târgoviște a avut replici mai tăioase atacurilor băcăuane, aflându-se preponderent în avantaj. Numeroase decizii ale arbitrajului au fost contestate de ambele tabere, neinfluențând însă raportul de forțe al întâlnirii, care a fost echilibrat până spre finalul setului. La scorul de 17-19, asul Denisei Rogojinaru și blocajul excelent al lui Kim Nowak au ajutat Știința Bacău să ajungă din urmă echipa din Dâmbovița pentru prima dată. Cu moralul crecând, băcăuancele au izbutit puncte frumoase, întreg publicul băcăuan aplaudând din picioare prestația oaspetelor. Târgoviștencele au câștigat 4 puncte consecutive, însă, revenind de la 22-21 și adjudecându-și parțialul secund cu 25-22.

Târgoviștencele s-au aflat la frâiele jocului și în debutul setului al treilea, conducând cu 3-0 și 4-2. Punctele aduse de Rogojinaru și Koleva le-au adus în avantaj pe „studente” (5-4), moment după care s-au desprins și nu au mai putut fi ajunse din urmă. Greșelile neforțate ale oponentelor, precum și inspirația Tinei Grudina în momente decisive au conturat un avans din ce în ce mai mare taberei băcăuane. Suporterii Bacăului au încurajat frenetic formația antrenată de Florin Grapă. Având-o pe Denisa Rogojinaru în mare formă, Știința s-a desprins, pe rând, la 10-7 și 14-9. Rene Sain a salvat multe mingi periculoase, iar Alexandra Dascălu a reușit execuții eficiente, fapte ce nu au lăsat oaspetele să se apropie la mai mult de 3 puncte. Începând cu 21-17, „studentele” au îndeplinit o simplă formalitate, impunându-se la final cu 25-20.

Coduncând cu 2-1 la seturi, moralul crescând al Bacăului, accentuat și de atmosfera de sărbătoare din Sala Sporturilor, le-a conferit băcăuancelor o prestație cel puțin la fel de bună ca cele din setul întâi și al treilea și în ultimul parțial. Laura Pihlajamaki a reușit doi ași la rând, la scorul de 4-2 în favoarea gazdelor, iar Koleva și Grudina au delectat oamenii prezenți în număr mare în tribune prin blocajele și loviturile remarcabile izbutite. Serviciul Științei a reprezenat un atuu pe tot parcursul meciului și cu predilecție în setul al patrulea. Gazdele s-au aflat în avantaj, pe rând, cu scorul de 9-4, 13-5, 16-7 și 20-8, clubul universitar încheind soarta partidei cu scorul net superior de 25-10, prin lovitura lui Koleva.

CS Știința Bacău: Slavina Koleva (17), Alexandra Dascălu (13), Denisa Rogojinaru (C) (12), Laura Pihlajamaki (9), Tina Grudina (8), Georgiana Faleș (5), Alexandra Kapelovies (2), Lorena Ciocian, Alexandra Ciucu, Carmen Dițu, Kim Novak, Rene Sain, Ana Stoian. Antrenori: Florin Grapă, Aurel Cazacu.

Florin Grapă: „Putem spune că e o victorie mare, ne-am dorit foarte mult să câștigăm astăzi. Sunt trei puncte foarte importante, având în vedere că le-am obținut în fața unei contracanditate la primele locuri. E doar un meci, care într-adevăr a fost frumos și pe care l-am abordat bine, dar trebuie să îl uităm și să ne pregătim pentru meciurile următoare. CSM Târgoviște a jucat, la fel ca noi, pe extreme, dar noi am reușit să prestăm un joc mai bun în acea zonă, ne-a ieșit. Dar asta nu înseamnă că poate fi o soluție întotdeauna. Târgoviștencele formează o echipă foarte bună, au investit mult vara asta și sigur o vor face și la iarnă, vor termina sus în această ediție. Înainte de meci, le-am spus fetelor în vestiar: Luptați, va fi război! Cineva a trebuit să piardă. Știința este o echipă bună. E o victorie mare. Sper să nu avem fluctuații de acum încolo.”

Clasamentul Diviziei A1 (feminin)

① CSM Volei Alba Blaj, 4 meciuri disputate, 4 victorii, setaveraj 15-1, 15 puncte

② CS Dinamo București, 5 meciuri disputate, 5 victorii, setaveraj 15-3, 15 puncte

③ CSU Belor Galați, 6 meciuri disputate, 5 victorii, 1 înfrângere, setaveraj 15-5, 13 puncte      

④ CSM Lugoj, 6 meciuri disputate, 4 victorii, 2 înfrângeri, setaveraj 15-9, 13 puncte

⑤ CS Știința Bacău, 5 meciuri disputate, 4 victorii, 1 înfrângere, setaveraj 13-4, 12 puncte

⑥ CSM Târgoviște, 6 meciuri disputate, 4 victorii, 2 înfrângeri, setaveraj 14-6, 12 puncte

Știința Bacău a urcat, în urma victoriei, pe locul al cincilea, fiind despărțită de trei puncte de primul loc, ocupat de Volei Alba Blaj. În următorul meci, băcăuancele vor întâlni CSM Lugoj, în deplasare (sâmbătă, 16 noiembrie).

(A.S.)

 

233 vizualizări