VOLEI, Divizia A1 (feminin) | „Studentele” pleacă fără puncte de la Dinamo: CS Dinamo București – CS Știința Bacău 3:1 (25-23, 25-15, 20-25, 25-18)

 

În derby-ul etapei a patra, Știința Bacău a suferit prima înfrângere în actuala stagiune a Diviziei A1, fapt ce a pus capăt seriei de trei victorii consecutive. Băcăuancele au fost depășite de serviciul dinamovistelor și apărarea aproape fără greșeală a acestora, astfel că Dinamo București s-a impus în patru seturi.

„Studentele” nu s-au regăsit în multe momente ale partidei, fiind de nerecunoscut în privința erorilor neforțate comise. De celalată parte, Dinamo, o echipă care pare în creștere față de sezonul precedent, a prestat un joc entuziast, în ofensivă.

În primul set raportul de forțe dintre cele două echipe a fost foarte echilibrat, ambele formații jucând prudent. Știința Bacău a preluat conducerea în debutul setului, conducând cu 6-4. Dinamovistele s-au aflat pentru prima dată în avantaj la scorul de 7-6, moment din care nu au putut fi depășite până la final (25-23 în favoarea gazdelor), pe fondul greșelilor făcute de băcăuance și prestației bune a Mariyei Karakasheva. Din tabăra băcăuancelor s-au remarcat Kapelovies, care a izbutit blocaje excelente și a desfăcut eficient jocul, Rogojinaru, ce a reușit execuții precise, și Tina Grudina.

Al doilea set le-a avut pe jucătoarele alb-roșii la cârma jocului, care au condus, pe rând, cu 5-0 și 10-5 și 15-10. Parțialul secund a fost dominat de multe puncte spectaculoase câștigate în majoritate de echipa bucureșteană. Punctele izbutite de Rogojinaru și Grudina au fost în van, influența jocului coordonatoarei japoneze adverse Hashimoto și blocajul dinamovist ireproșabil creând culoarul celor de la Dinamo de a-și adjudeca setul cu scorul de 25-15.

În setul trei, elevele lui Florin Grapă au preluat inițiativa, reușind să se afle în avantaj cu cinci puncte. Bacăul a fost ajunsă din urmă, însă, Dinamo egalând la scorul de 12-12, în urma deficiențelor la preluare din terenul oaspetelor. Băcăuancele au depășit momentul dificil, distanțându-se  la 16-13, 17-14 și chiar 21-15. Acțiunile inspirate ale Lorenei Ciocian și ale Denisei Rogojinaru au readus echipa băcăuană în cărți, câștigând setul cu 25-20.

Începutul setului al patrulea a fost foarte disputat, chiar dacă Știința a condus cu 5-1. Dinamo a egalat și s-a mers cap la cap până la scorul de 13-13. Bucureștencele s-au desprins până la 18-15, moment din care băcăuancele nu au mai contat. Dinamo închis partida cu scorul de 25-18. 

Pierzând confruntarea cu scorul general la seturi 3-1, „studentele” pleacă de la Dinamo fără să ia măcar cu un punct.

Florin Grapă: „Am două regrete legate de acest meci: că n-am reușit să ne ridicăm la nivelul echipei Dinamo și că noi n-am jucat ce putem juca.”

 

91 vizualizări