ATLETISM, Campionatele Naționale pentru Juniori 1 | Încă trei titluri de campion național

novac alexandru cssm bacau

 

Naționalele juniorilor 1 s-au încheiat astăzi, la Pitești, băcăuanii câștigând încă trei medalii, toate de aur. La suliță, Alexandru Mihăiță Novac (foto, CS Știința Municipal Bacău, antrenoare Mihaela Melinte) a obținut detașat tricoul de campion național, cu o aruncare ce a măsurat 69,16m. Același tricou l-a îmbrăcat și un alt coleg de club, Iulian Sorin Laslău (antrenor Ioan Zaizan), câștigător al cursei de 800m, cu timpul 1:53.04.
După ce ieri a urcat pe prima treaptă a podiumului în proba de 100m, astăzi, Ioan Andrei Melnicescu (CSS Bacău/CSM Onești, antrenor Bogdan Constantin) a recidivat la lungime, întrecere ce și-a adjudecat-o cu o performanță de 7,20m.
Au fost aproape de a obține o medalie:
Locul 4 – Struținschi Elena Otilia, 96, CS Știința Municipal Bacău, 2:19.62, 800 m
Locul 4 – Andreea Daniela Teodorescu, CSM Onești, 5,46m, lungime
Locul 5 – Ursachi Sebastian Mihai, 96, CS Știința Municipal Bacău, 1:57.14, 800 m
Locul 5 – Ion Diana Ana Maria, 00, CSM Onești, 5.33m, lungime.

După cele două zile, bilanțul sportivilor băcăuani intrați în concurs este de 11 medalii, dintre care 5 de aur, 2 de argint și 4 de bronz. În cele două reuniuni ce s-au disputat ieri, au mai urcat pe podium: Locul 1 – Melnicescu Ioan Andrei (100m), Sandu Adelina Mihaela (100m garduri); Locul 2 – Lungu Nicoleta (10.000m marș), ștafeta 4x100m CSM Onești; Locul 3 – Lupu Elena Giorgiana (100m), Banaga Iulia Nicoleta (100m garduri), Mitrea Elena Ștefania (ciocan), Ursachi Sebastian Mihai (400m).

Pentru patru dintre laureații concursului – Iulian Sorin Laslău, Ioan Andrei Melnicescu, Ursachi Sebastian Mihai și Elena Giorgiana Lupu -, aceasta a fost ultima competiție la categoria juniori.

Concluzii după ultima întrecere națională:
– reprezentarea juniorilor 1 a fost una foarte slabă, existând și probe cu numai trei sportivi înscriși, aproape jumătate dintre competitori fiind juniori 2
– a fost un concurs programat mult prea târziu, cu atleți care au revenit de la Europene sau Mondiale și care și-au amânat puțin vacanța, deși atitudinea lor a semănat mai mult cu a unor tineri aflați deja în vacanță (nu au existat rezultate majore)
– în vacanță s-au aflat și oficialii FRA, reprezentarea acestora la Naționale fiind aproape inexistentă.

390 vizualizări