ATLETISM, Campionatul Balcanic de Seniori | 4 medalii pentru băcăuani în întrecerea din Serbia. Alexandru Soare, două recorduri personale

 

În perioada 26-27 iunie, Belgrad, capitala Serbiei, a găzduit cea de-a 74-a ediție a Campionatelor Balcanice pentru Seniori. Dintre cei 414 sportivi înscriși în competiție, 51 au fost români, aceștia cucerind 6 medalii de aur, dintre care 4 au fost aduse de tabăra băcăuană.

Alexandru Soare (CS Știința Bacău și CSM Bacău) a terminat în prima zi cursa de 5.000 m pe primul loc, cu cel mai bun timp din carieră, după 13 minute și 49 de secunde, la 8 secunde în fața locului secund. În cea de-a doua zi, a urmat un al doilea record personal din partea sportivului antrenat de Cristina Alexe, de data aceasta la proba de 3.000m, unde a câștigat medalia de aur cu un timp de 8 minute și 4 secunde.

O altă atletă antrenată de Cristina Alexe, Elena Adelina Panaet (CS Știința Bacău), s-a impus în proba de 3.000m obstacole, încheind cursa după 9 minute și 44 de secunde.

Nu în ultimul rând, Gabriel Bitan (CSM Onești), antrenat de Cornel Grigore, a ocupat prima treaptă a podiumului la lungime, grație săriturii sale ce a măsurat 8.10 m. Bianca Ghelber, o altă sportivă legitimată la un club băcăuan (SCM Bacău), s-a poziționat pe locul al doilea la proba de aruncare a ciocanului, cu o performanță de 70.00 m.

Delegația română s-a întors acasă cu 6 medalii de aur, 4 medalii de argint și 8 de bronz, iar Bacăul, cu cele 4 medalii de aur și o medalie de argint, și-a cofirmat încă o dată prestigiul în atletismul românesc pe care și l-a clădit în ultimii ani.

96 vizualizări