ATLETISM, Campionatul European Masters | Simona Sladaru, două medalii de aur și două de bronz, în ultimul concurs al anului

 

Simona Sladaru a cucerit nu mai puțin de patru medalii în urma participării sale la Campionatul European destinat categoriei de vârstă Masters, desfășurat în Madeira, Portugalia. Competiția urma, inițial, să se desfășoare în luna martie, însă izbucnirea pandemiei de Covid-19 a determinat amânare concursului pentru perioada 29-31 octombrie 2020.

Sportiva antrenată de Cristina Alexe a urcat prima treaptă a podiumului alături de echipa României atât la proba de ștafetă 3 x 2 kilometri, cât și la proba de semimaraton, unde a terminat întrecerea pe locul al patrulea. De asemenea, Sladaru a ocupat locul al treilea în cursa individuală de 10 kilometri, rezultatele delegațiiei României la această probă aducându-i atletei legitimate la CSM Bacău o altă medalie de bronz, pe baza performanțelor la nivel de echipe naționale.

Martin Benchea, celălalt reprezentant băcăuan pe teritoriul lusitan, s-a clasat pe locul șase în proba de 21 de kilometri, la trei minute de podium.

Pentru cei doi atleți, întrecerea europeană a închis calendarul competițional oficial al acestui an.

 

509 vizualizări