ATLETISM, Campionatul Mondial de Semimaraton | Alexandru Soare și Adelina Panaet, recorduri personale

 

Pe 17 octombrie, în orașul Gdynia, situat pe țărmul polonez al Mării Baltice, a avut loc Campionatul Mondial de Semimaraton. Inițial, concursul ar fi trebuit să se desfășoare pe data de 29 martie, însă amânarea s-a făcut din cauza izbucnirii pandemiei de Covid-19 la nivel mondial.

Nicolae Soare (CS Știința Bacău, CSM Bacău) a realizat cea mai bună performanță din cariera sa la proba de semimaraton. Sportivul antrenat de Cristina Alexe a terminat cursa după 1 oră, 3 minute și 14 secunde, clasându-se pe locul 63, din 117 participanți. Întrecerea a fost câștigată de Jacob Kiplimo, reprezentant al Ugandei, în 58 de minute și 49 de secunde.

Cristina Alexe: „Nu am avut obiectiv pentru Campionatul Mondial de semimaraton, deoarece am aflat târziu că se va desfășura competiția, dar ne-am propus realizarea personal best-ului în proba de semimaraton în acest an. Poate chiar record național de seniori (1.01.45 actualul record, care a fost realizat de Negru Nicolae, în anul 1997), dacă pregătirea se va putea desfășura în condiții normale și Alexandru va fi sănătos. Optimist și curajos este deja. Faptul că a realizat personal best la Campionatul Mondial, în condițiile în care nu am pregătit în mod special această cursă este foarte bine și stiu că Alexandru poate mai mult de atât.”

În ceea ce privește întrecerea feminină, Bacăul a fost reprezentată de Adelina Panaet, legitimată la CS Știința Bacău. Atleta, pregătită tot de Cristina Alexe, a trecut linia de finish după 1 oră, 15 minute și 33 de secunde, ceea ce reprezintă cel mai bun timp al său de până acum la această probă. Panaet a ocupat locul al 83-lea. Pe primul loc s-a clasat Peres Jepchirchir, din Kenya (1 oră, 5 minute și 16 secunde).

Chiar dacă alergătorii băcăuani nu s-au întors cu vreo distincție, realizarea unui „personal best” reprezintă un punct de plecare promițător pentru ambii sportivi în acest sezon și în cel care urmează.

147 vizualizări