ATLETISM, Campionatul Național de Seniori și Tineret | Alexandru Nicolae Soare și Adelina Panaet, campioni naționali

 

Campionatul Național de Seniori și Tineret, disputat la Pitești, în perioada 21-22 mai, a fost o competiție prolifică pentru semifondiștii și fondiștii băcăuani.

Nicolae Alexandru Soare (29 de ani) s-a încununat dublu campion național la probele sale de fond consacrate, 5.000 m și 10.000 m. Atletul pregătit de Cristina Alexe a parcurs cei 5 kilometri într-un timp de 13 minute și 50 de secunde, stabilindu-și, astfel, un nou record personal. La proba de 10 kilometri, sportivul legitimat la CSM Bacău și Știința Bacău a terminat cursa după 29 de minute și 7 secunde, cu 1 minut și 19 secunde înaintea celui de-al doilea clasat.

Soare își va juca penultima carte pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo din vara acestui an la Cupa Europei de la Londra (5 iunie), unde va trebui să scoată un timp care să îl claseze între primii 28 de performeri ai lumii. Cealaltă ocazie prin care poate obține biletul pentru Japonia este la Cluj, la Campionatul European pe Echipe – Liga I (19-20), unde s-a calificat grație rezultatului excelent obținut la Pitești la proba de 5.000 m.

Și Adelina Panaet, antrenată, de asemenea de Cristina Alexe, s-a remarcat în această întrecere, cucerind medalia de aur la proba de 3.000m obstacole. Performera legitimată la Știința Bacău a reușit să treacă linia de sosire după 9 minute și 47 de secunde, la un minut distanță de locul al doilea.

 

foto: Cristina Alexe (stânga), Alexandru Nicolae Soare, Adelina Panaet

105 vizualizări