ATLETISM, OPEN EUROPEAN MASTERS 5K | Simona Sladaru, dublă vicecampioană la cursa virtuală de 5 kilometri

 

În perioada 9-21 mai, s-a desfășurat o competiție de alergări la nivel european pentru categoria de vârstă Masters sub o formă inedită, în contextul necesității distanțării sociale pentru prevenirea răspândirii virsului Covid-19. Veteranii legitimați și afiliați la federațiile naționale din Europa au avut șansa de a alerga pe o distanță de 5 kilometri și de a își înregistra performanța pe platforma oficială a federației europene.

Simona Sladaru (CSM Bacău /absolventă a Facultatății de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, antrenor Cristina Alexe), concurând la categoria +40 de ani, a câștigat alături de echipa României două titluri de vicecampioană. Prima medalie de argint a obținut-o cu echipa feminină a României la secțiunea F40, în timp ce pe cea de-a doua a dobândit-o alături de alți 11 cei mai buni performeri din echipa națională.

Peste 340 de atleți au terminat cursa virtuală, ce a trebuit începută și terminată de către fiecare concurent în același loc, pentru a evita orice risc de fraudare. Aproximativ 50 de români au luat parte la această inițiativă.

 

(A.S.) / articol scris în colaborare cu conf. univ. Dan Iulian Alexe (Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău)

455 vizualizări