ATLETISM | Triplă de foc

georgiana

Pentru juniorii 2 urmează o lună iulie de foc, dar nu numai din punct de vedere meteorologic. Sunt trei competiții la care cei mai buni dintre ei vor participa.

Prima este Campionatul Balcanic (3-5 iulie), la care SCM Bacău o are pe Georgiana Aniței, care va concura pentru România în proba de triplusalt. Eleva antrenorului Cristi Nemțeanu are un personal best de 13,60 m în această probă (record național indoor de J2). Județul Bacău va mai fi reprezentat la Sremska Mitrovica (Serbia) de Diana Bogoș (LPS Vaslui/ CSM Onești), în proba de 800 m și de Adelina Sandu (LPS Brăila/ CSM Onești), în probele de 100 m garduri și ștafetă 4×100 m.

Din Balcani, juniorii 2 vor ajunge hăt, departe, în America de Sud. La Cali (Columbia) se vor desfășura Campionatele Mondiale (15-19 iulie), la care va fi prezentă pentru România și Georgiana Aniței. „Am primit convocarea din partea Federației și ne pregătim chiar acum, la Poiana Brașov, pentru Balcaniadă și Mondiale”, a declarat pentru sport24bacău antrenorul Cristi Nemțeanu. FR Atletism nu a dat publicității lotul pentru CM de la Cali.

La doar o săptămână de la traversarea în sens invers a Atlanticului, atleții români vor merge în extremitatea estică a continentului, deoarece în Georgia, la Tbilisi, se vor desfășura întrecerile Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). Georgiana Aniței, Diana Bogoș și Mihai Cochior (SCM Bacău) vor concura în capitala gruzină, în perioada 26 iulie – 1 august.

150 vizualizări