BADMINTON, Campionatul Balcanic de Seniori | Bilanț: 10 medalii la individual pentru România

După două zile de întreceri, România a încheiat concursul acumulând 11 medalii. După argintul cucerit ieri în proba de echipe, astăzi, „tricolorii” au urcat pe podium de încă 10 ori la individual (2 medalii de aur, 3 de argint, 5 de bronz). Performeri au rămas în continuare „veteranii” băcăuani, pregătiți atât la Știința, cât și la lotul național de Bogdan Milon.

 

vem_6685

 

La dublu mixt, perechea Daniel Cojocaru / Alexandra Milon (foto/ ambii sportivi legitimați la Știința Bacău) a trecut în finala de Igor Bjelan / Milica Simic (Serbia) cu 21-19, 21-14 și și-a adjudecat titlul de Campionă Balcanică. În aceeași probă, perechea Mihai Grosu / Irina Popescu a câștigat medalia de bronz.

 

vem_6482

 

Alexandra Milon (foto) a cucerit medalia de aur și la dublu feminin, alături de bulgăroaica Maria Delcheva. A fost proba la care întreg podiumul a fost „tricolor”, argintul fiind adjudecat de Andra Olariu / Sonia Olariu, iar bronzul de Ioana Grecea / Irina Popescu.

 

vem_6802

 

Vicecampioană Balcanică s-a încununat perechea de dublu masculin Robert Ciobotaru / Daniel Cojocaru (foto/ ambii legitimați la Știința Bacău), după ce a pierdut finala în fața bulgarilor Daniel Nikolov/ Ivan Rusev (21-14, 21-12).

 

vem_6762

 

La simplu feminin, Ioana Grecea (foto) s-a ales și ea cu argintul, cedând în finală în fața bulgăroaiecei Maria Delcheva (21-16, 21-13). Surorile Andra Olariu și Sonia Olariu au completat podiumul de premiere, obținând medaliile de bronz.

 

vem_6697

 

Singura probă la care România nu a avut un reprezentant în finală a fost cea de simplu băieți. Collins Valentine Filimon (foto) a fost “tricolorul” care a prins podiumul, ocupând locul al treilea. El a fost eliminat în semifinale de către Ivan Susev, bulgarul cucerind titlul de Campion Balcanic.

 

Medalii:

Locul 1/ Campioni Balcanici – Daniel Cojocaru / Alexandra Milon (dublu mixt)

Locul 1 – Alexandra Milon / Maria Delcheva (Bulgaria) (dublu fete)

Locul 2 – Robert Ciobotaru / Daniel Cojocaru (dublu băieți)

Locul 2 – Ioana Grecea (simplu fete)

Locul 2 – Andra Olariu / Sonia Olariu (dublu fete)

Locul 3 – Ioana Grecea / Irina Popescu (dublu fete)

Locul 3 – Mihai Grosu / Irina Popescu (dublu mixt)

Locul 3 – Collins Valentine Filimon (simplu băieți)

Locul 3 – Sonia Olariu (simplu fete)

Locul 3 – Andra Olariu (simplu fete).

442 vizualizări