BADMINTON, Cupa României seniori | Patru trofee din cinci

 

Galați, 1-3 martie. CSU din localitate, împreună cu Federația Română de Badminton, a găzduit Cupa Romaniei pentru seniori. Încă o dată sportivii băcăuani legitimați la CS Știința și antrenați de Bogdan Milon și-au arătat clasa, confiscând patru dintre cele cinci trofeee puse în joc, la acestea adăugând și o medalie de argint și una de bronz.

Simplu masculin: Daniel Cojocaru a cucerit trofeul învingând în finală pe Mihnea Crăciun (21-11, 16-21, 21-12), după ce în semifinală trecuse de colegul său de club Robert Ciobotaru (medalie de bronz).

Dublu masculin: Robert Ciobotaru/ Daniel Cojocaru au dispus în ultimul act de perechea Mihnea Crăciun/ Daniel Popescu, 21-4, 21-14, în singura finală de doar două seturi.

Dublu feminin: Alexandra Milon/ Florentina Constantinescu și-au adăugat în palmares un nou trofeu, învingând în trei seturi perechea Maria Duțu/ Ioana Grecea (21-11, 20-22, 21-17).

Dublu mixt: O finală aproape în totalitate disputată între băcăuani, Daniel Cojocaru/ Alexandra Milon reușind victoria în fața cuplului Robert Ciobotaru/ Florentina Constantinescu, 14-21 21-16 22-20.

Următoarea provocare pentru băcăuani este Campionatul National pe Echipe Seniori Elite, întrecere ce se va desfășura în perioada 5-7 aprilie chiar la Bacău. “Studenții” sunt în fața unui moment istoric, cucerirea celui de-al 20-lea titlu de campioni naționali pe echipe.

258 vizualizări