BADMINTON | PREMIERĂ NAȚIONALĂ: Știința Bacău, Campioană Națională pe Echipe pentru a 18-a oară consecutiv!

VEM_5570

 

18 titluri consecutiv! O performanță unică în badmintonul românesc și una dintre puținele de acest fel din sportul românesc, dacă nu singura.

Știința Bacău a cucerit astăzi pentru a 18-a oră titlul de Campioană Națională pe Echipe, o aventură care a început în anul 2000. Timp de două zile, echipele intrate în concurs au avut meciuri fiecare cu fiecare, la simplu băieți și fete, dublu băieți, fete și mixt.

Știința Bacău a început concursul în forță și ieri, la finele primei zile de întreceri, era aproape cu titlul în buzunar:

CS Știința Bacău – CSU UVT Timișoara 5-0

CS Știința Bacău – Sportul Studențesc 5-0.

Astăzi, clubul băcăuan a câștigat și ultimul meci (CS Știința Bacău – CSU Galați 4-1) și și-a mai trecut o dată numele pe trofeu.

Clasament:

Locul 1 – CS Știința Bacău

Locul 2 – CSU UVT Timișoara

Locul 3 – Sportul Studențesc

Locul 4 – CSU Galați.

Echipa antrenată de Bogdan Milon a avut următoarea alcătuire: Robert Ciobotaru (sportiv care a atins performanța de a fi fost parte din echipă în toți acești 18 ani!), Alexandra Milon (17 titluri, un an a activat în Grecia), Daniel Cojocaru (11), Adelina Marin (5), Matei Droancă (5), Cătălin Ionașcu (4) și Ginga Vlada (1).

Bogdan Milon, antrenor CS Știința Bacău: “18 ani. Am făcut majoratul. Dacă anul trecut ne-a trecut glonțul pe la ureche și am cucerit trofeul cu foarte mari emoții, acum am făcut din timp o mutare ce s-a dovedit câștigătoare: am cooptat-o în echipă pe Vlada Ginga. Cu șase victoria din șase, Vlada și-a câștigat locul de titular. 18 ani consecutiv. Am început în anul 2000, an în care Vlada Ginga nici nu era născută. Ne-am dorit foarte mult acest titlu cu numărul 18. Acum, că-l avem în vitrină, ni-l dorin pe cel cu numărul 20.”.

 

Galerie foto: https://www.facebook.com/pg/sport24bacau.ro/photos/?tab=album&album_id=1365799883513168

598 vizualizări