BADMINTON, Supercupa României | Trei trofee și un ghinion

 

Între 1 și 3 decembrie, Sala Polivalentă din Piatra Neamța a găzduit Supercupa României la seniori și U13.

Bogdan Milon, antrenor CS Știința Bacău: „Noi ne-am îndeplinit obiectivele pe anul 2017, încă de la încheirea Naționalelor. Supercupa Romaniei nu aduce puncte în campionatul național, dar este încă un mod de a face propagandă badmintonului. Este un efort remarcabil al organizatorilor din Piatra Neamț și am decis să ne prezentăm cu cei mai buni sportivi seniori ai noștri.”

Prezenți în toate finalele, băcăuanii ar fi putut triumfa la toate categoriile dacă nu ar fi fost urmăriți de ghinion.

Dublu Mixt

Robert Ciobotaru (CS Știința Bacău), Florentina Cristina Constantinescu (CSU UVT Timișoara) au învins perechea campioană națională Daniel Cojocaru, Alexandra Milon (CS Știința Bacău) cu 21-11, 21-13. Locul 3 – Matei Droancă (CS Știința Bacău), Ioana Grecea (Sportul Studențesc).

Simplu Masculin

Vicecampionul național Robert Ciobotaru (CS Știința Bacău) a pierdut finala cu Maxim Carpenco (CS Politehnica Iași), retrăgându-se din cauza unei accidentări (ruptură de tendon) la scorul de 13-12. Locul 3 – Matei Droancă.

Dublu Masculin

Accidentarea lui Robert Ciobotaru a făcut ca finala de dublu masculin dintre Robert Ciobotaru, Daniel Cojocaru (CS Știința Bacău) și Vitalie Izbaș, Vladimie Leadavschi (CS Politehnica Iași) să nu se mai joace, ieșenii câștigând trofeul.

Simplu Feminin

Vlada Gynga (CS Știința Bacău) a trecut în finală și de Maria Alexandra Duțu (CSU UVT Timișoara), 17-21, 21-19, 21-15, după ce în primul meci o eliminase pe campiona națională Florentina Cristina Constantinesvu (CSU UVT Timișoara).

Dublu Feminin

Campioane naționale la dublu feminin, Alexandra Milon (CS Știința Bacău), Florentina Cristina Constantinesvu (CSU UVT Timișoara) și-au adjudecat trofeul în finala disputată împotriva team-ului Maria Alexandra Duțu (CSU UVT Timișoara), Ioana Grecea (Sportul Studențesc), 21-19, 21-23, 21-15.

La premiere, băcăuanii au afisat un banner cu mesajul „Bobby, te iubim!” în semn de solidaritate cu colegul lor aflat în acel moment la spital pentru investigații medicale.

După concus, antrenorul Milon a scris pe pagina sa de Facebook: „Sfârșit de sezon pentru CS Știința Bacău! Din păcate, nu unul fericit. Și nu din cauza rezultatelor, pentru că ele au fost minunate. 5 finale din 5 posibile! Am fi avut posibilitatea să câștigăm tot, dar am câștigat trei iar celelalte două le-am pierdut prin ieșirea din competiție a unuia dintre cei mai buni sportivi din România de când se joaca acest sport în țara noastră! Multă sănătate BOBBY, curaj, recuperare ușoară și te așteptăm cât mai repede alături de noi! Știm că va fi foarte greu, dar tot noi știm cât înseamnă pentru tine acest sport. Mai mult… NO COMMENT!”

Băcăuani pe podium la U13:

Locul 2 – Alexandra Scarlat, ACS Interfast Bacău, simplu feminin

Locul 3 – Octavian Tache, CSS Bacău, simplu masculin

Locul 3 – Mario Gheorghiu, Octavian Tache, CSS Bacău, dublu masculin.

464 vizualizări