BOX | Aventura europeană a pugiliștilor băcăuani s-a terminat fulgerător

 

În prima gală a acestor campionate europene, Nicușor Ciobanu (SCM / CS Știința Municipal Bacău) a pierdut la puncte, decizie 5-0, în fața francezului Wahid Hambli. Toți cei cinci arbitrii judecători l-au văzut pe francez câștigător în toate cele trei runde. După același scenariul s-a derulat și meciul dintre Vitalie Mîrza (SCM / CS Știința Municipal Bacău) și polonezul KIWIOR Damian Tadeusz, în gala de duminică, la categoria 75 kg: Mîrza a pierdut la puncte, decizie 5-0.

România a participat la Europenele de la Harkov cu opt boxeri, dintre care șase au pierdut în primul tur, unul în optimi, iar Mihai Nistor în sferturi.

Mihai Nistor (categoria +91 kg), fost sportiv al CS Știința Municipal Bacău, medaliat cu bronz european în 2013 și 2015, campionul mondial al diviziei profesioniste a federației mondiale de amatori, AIBA Pro Boxing, a pierdut fără drept de apel la puncte, reprezentantul gazdelor, ucraineanul Viktor Vihrist, primind decizia în unanimitate (0-5). Mihai Nistor, care a obținut calificarea la Mondialele de la Hamburg de anul acesta, prin intrarea în primii opt pugiliști ai categoriei, și-ar fi asigurat o medalie în cazul unei victorii în fața lui Vihrist.

Campionatele Europene de Seniori se desfășoară la Harkov (Ucraina).

78 vizualizări
Articol din Box