EXCLUSIV | Gavriliu a făcut din Clubul Primăriei Bacău o „secție” a SCM Bacău

 

De reținut!

CSȘM – Clubul Sportiv Știința Municipal Bacău (fost CSM Bacău 2010), club al Primăriei  Municipiului Bacău

SCM – Sport Club Municipal Bacău, club subordonat Ministerului Tineretului și Sportului

 

Clubul Sportiv Știința Municipal Bacău (fost CSM Bacău 2010) a fost constituit de către Primăria Bacău în ideea de a sprijini sportul de performanță, în condițiile în care cel mai important club din municipiu, Sport Club Municipal (SCM), subordonat Ministerului Tineretului și Sportului, plătea indemnizații mici și foarte mici sportivilor.

Trei directori coordonatori s-au aflat până în acest an la cârma instituției (Gabriel Lupu, Vasile Jîmbu, Bogdan Milon), timp în care clubul a reușit să acumuleze cele mai importante rezultate la nivel de sporturi individuale din județ (cu sportivi participanți la Jocurile Olimpice, campioni mondiali, campioni europeni).

În luna februarie a acestui an, director a fost „numit prin concurs” Gavriliu Adrian.

Gavriliu este antrenor (retribuit) de sărituri în apă la SCM, avându-l ca director pe Relu Auraș. Sora lui Gavriliu lucrează ceva pe bani la SCM, avându-l ca director pe Relu Auraș. Relu Auraș este antrenor (retribuit) de box la clubul primăriei, avându-l ca director pe Adrian Gavriliu. (Și pe noi ne doare capul!)

În aceste condiții este evident că unul e mai director decât celălalt. Adică maestrul Auraș! Astfel, clubul „coordonat” de către Gavriliu a ajuns un fel de secție a celuilalt.

După ce, în primele zile de directorat, Gavriliu a tunat și fulgerat că întrerupe toate contractele de dublă legitimare, într-o singură zi a semnat 8 (!) contracte de dublă la secția box coordonată de către… directorul SCM, Relu Auraș.

Deoarece SCM avea nevoie de rezultate pentru a primi fonduri de la Ministerul Tineretului și Sportului, celui mai promițător tânăr sportiv al clubului, Novac Alexandru (vicecampion olimpic de tineret), i s-a făcut contract de dublă legitimare cu SCM. Acum, din cauza unor clauze financiare nerespectate de către SCM, Novac este pe punctul de a părăsi Bacăul și, astfel, de rezultatele investițiilor făcute în sportiv vor beneficia alții.

Mai multor antrenori cu contract la SCM li s-a oferit contract și cu clubul Municipiului. Cei mai mulți dintre ei nu au avut niciodată rezultate notabile sau au fost palide prin comparație cu cele înregistrate de către antrenorii deja existenți în club. În același timp, de exemplu, unui antrenor cu un sportiv junior ce a ocupat la Naționale locul 3 din trei concurenți (!), cu o performanță demnă de un pensionar, i s-a făcut o retribuție de parcă sportivul ar fi luat medalie la Jocurile Olimpice.

Pentru a îndeplini programul electoral asumat (descoperirea de tinere talente, astfel încât tot mai mulți copii băcăuani să facă sport), grupe întregi de copii de la SCM/CSȘ au fost mutate la CSȘM. Astfel, Gavriliu a ajuns să raporteze primarului Necula un număr dublu de copii sportivi băcăuani „descoperiți”/legitimați! Evident, îndrumați tot de către antrenorii de la SCM care au primit contracte de „voluntariat pe bani”. Acum, acești antrenori (sau neamurile lor), deloc „vocali” în concursuri, au căpătat Voce pe Facebook. Cică nu sunt lăsați să facă performanță de către ziariștii incompetenți.

În tot acest timp, antrenorii valoroși continuă să înghită mizeriile și să facă rezultate pentru Municipiu, județ și „tricolor”!

1.221 vizualizări