EXCLUSIV | Ion Butucaru: “Domnul Gavriliu afirma că «Nu-mi plac lipitorile». Pare că și-a schimbat între timp opiniile. Sunt la vârsta și la capacitatea de a nu fi folosit de nimeni. Niciun fel de jurnalist nu mi-ar fi putut impune să spun ceea ce nu aș fi dorit.”

 

Interviul reputatului antrenor de lupte greco-romane Ion Butucaru, în care acuza modul în care e “batjocorit prin atitudinea unui individ care ajunge director și nu are calitățile necesare pentru a face o activitate de manager (n.r. Gavriliu Adrian, CSM Bacău)” a fost principalul eveniment al acestei săptămâni din lumea sportului băcăuan.

Directorul Gavriliu a încropit un “Răspuns al CSM Bacău în urma acuzațiilor domnului antrenor Butucaru” lipsit de substanță asupra căruia vom reveni cu opinia noastră.

Și dacă în respectivul “răspuns” domnul Butucaru e un antrenor titrat, dedicat, al cărui CV este incontestabil” și care “din nefericire a intrat în capcana unor așa ziși oameni de presă care duc un război personal cu mine și care încearcă să se folosească într-un mod josnic de antrenori și sportivi pentru a mă denigra”, pe alte rețele de socializare Butucaru este de o moralitate mai mult decât îndoielnică.”

 

 

 

Publicăm în continuare răspunsul integral al antrenorului Ion Butucaru în urma acuzațiilor lui Gavriliu.

“Am citit cu uimire un așa-zis răspuns postat pe site-ul CSM Bacău în urma unor interviuri pe care le-am acordat cu ocazia câștigării celei de-a 30-a medalii de anvergură din carieră. În aceste interviuri în afara rezultatelor obținute am făcut și câteva aprecieri, corecte, despre relația cu domnul director al CSM Bacău. Referitor la ceea ce s-a scris pe site-ul CSM sunt nevoit să precizez:

 • Nu înțeleg de ce nu am fost și eu chemat în ședința de secție unde s-a discutat, din câte reiese din acest așa-zis răspuns publicat pe site-ul CSM Bacău, cu alți trei antrenori despre situația mea. Nu ar fi fost corect să fiu și eu de față? Cine sunt acești antrenori? Aș fi vrut să-mi spună în față dacă au ceva de spus.
 • Nu am niciun fel de război cu nimeni și în general am avut o relație bună cu toți colegii, indiferent de vârstă sau disciplină sportivă. Nu am, deci, niciun fel de problemă cu niciun coleg care muncește și sunt destui care fac aceasta, nici cu CSM Bacău ca instituție sportivă a Primăriei, instituție pe care o consider foarte utilă sportului de performanță băcăuan. Am toată aprecierea pentru domnul primar Cosmin Necula, așa cum am spus-o și în interviu, pe care îl consider un om inteligent, constructiv, respectos.
 • În 2017 am avut un buget de 90 000, din care am cheltuit 70 000 lei, pentru că atât mi s-a dat! În orice caz, a fost prezentată suma aceasta de 90 000 de parcă ar fi fost o pomană dată nemeritat în condițiile în care am avut trei medaliați la Europene, dintre care unul campion european! Am obținut locul 5 pe națiuni! M-am luptat cu țări care au buget nu de 70 000, ci de 700 000! Din cei 70 000, 10 000 a costat echipamentul, iar 10 000 cantonamentul. Din cei 50 000 care au rămas au fost plătită cheltuiala cu sportivii. Întreb pe oricine care știe ce înseamnă să întreții sportivi de performanță cum sunt Mihai, Dosoftei și Cojocaru, e mult, e puțin? Mai precizez ceva: NU este cel mai mare buget alocat unei secții! Îl rog pe domnul director să facă publice toate sumele pe care le-a acordat antrenorilor și secțiilor, însoțite, evident,  și de rezultatele obținute!
 • Nu sunt un om absurd și nu doresc ca nimeni să încalce legea. Consider însă că un adevărat manager trebuie și are obligația să găsească soluții pentru ca pe sportivii care participă la Europene sau Mondiale nu-i poți ține cu promisiuni! Ce rol mai are atunci un manager?
 • Nu știu absolut nimic despre cei 80 000 lei acordați ca buget pentru 2018. Pot doar preciza că s-au cheltuit 15 000 lei pînă la jumătatea anului. O fi mult? Nu mai trebuie să cheltuim nimic?
 • Ce facem cu sportivii care au în față Campionatele Europene și Mondiale? Asta e de fapt frământarea mea! Gata, nu mai există soluții? Ce înseamnă descurcă-te, ți-am dat un buget și legea nu-mi permite, deci mă spăl pe mâini și vă chem la șampania de final ca să arăt ce manager sunt?
 • Luptătorul Nicu Ojog ar fi putut fi adus în Bacău, dar nu a fost manifestat niciun minim interes pentru a-l readuce în Bacău pe cel care sigur va prinde o Olimpiadă. În schimb sunt bani dați pentru luptători fără nicio perspectivă. Probabil că și asta ține de strategia unui mare manager.
 • Domnul Gavriliu este o persoană care nu are un minim respect pentru un antrenor care a obținut 30 de medalii la competiții de prim rang! Respectul lui e doar declarativ, în rest e vorba doar de ipocrizie. Mie mi-a zis în față: ”Du-te unde vrei! Fac ce vreau cu banii!”O să mă duc…
 • Habar nu am dacă asta merită un antrenor după o viață petrecută în sălile de antrenament, după ce a slujit atâta timp culorile naționalei. Probabil că în vremurile acestea, asta se poartă: obrăznicia, superficialitatea, lăcomia.
 • Domnul Gavriliu afirma într-un articol pe site-ul dumnealui că ”Nu-mi plac lipitorile”. Pare că și-a schimbat între timp opiniile.
 • Sunt la vârsta și la capacitatea de a nu fi folosit de nimeni. Niciun fel de jurnalist nu mi-ar fi putut impune să spun ceea ce nu aș fi dorit.
 • Pe final, o singură precizare: Am primit chiar astăzi o înștiințare că deoarece am acordat acele interviuri am primit avertisment, iar dacă voi mai spune ceva contractul va fi reziliat. Îl anunț de pe acum de domnul Gavriliu să nu se mai obosească, așa cum am zis, cu un astfel de individ nu voi mai lucra niciodată, deci, juridic, denunț acest contract și orice colaborare dintre noi încetează din acest moment! Voi urmări în schimb foarte atent care sunt rezultatele pe care secția de lupte greco-romane de la CSM Bacău le va obține, sunt foarte curios să văd dacă vor reuși să obțină și ei cee ace am reușit eu, adică patru medalii europene din 2017 până acum. Le doresc spor la treabă!
549 vizualizări