FOTBAL, juniori l Doi sportivi ai Academia FC Bacău „Cristian Ciocoiu”, sub tricolor

Academia FC Bacău are și în acest stagiu de pregătire sportivi convocați la loturile naționale de juniori. Diego Burlacu, chemat să reprezinte România U16 și Daniele Luncașu, convocat în lotul echipei României U15 sunt fotbaliștii academiei care au convins prin evoluțiile lor că merită un loc între cei mai buni fotbaliști din țară.

 

Diego Burlacu

Naționala Under 16 are din nou în componență un sportiv legitimat la Academia FC Bacău „Cristian Ciocoiu”, Diego Burlacu (mijlocaș), fiind convocat și în actuala campanie de pregătire în lotul condus de Nicolae Roșca. Diego a convins prin seriozitate și forma excelentă în care a evoluat în toamna trecută, când Naționala U16 a disputat un turneu în Macedonia de Nord. În perioada 12-20 februarie, Naționala Under 16 a României va efectua un stagiu de pregătire în Cipru. Ulterior, în perioada 20-26 februarie, aceasta va participa la Turneul de Dezvoltare UEFA din Israel.

Programul meciurilor este următorul:

Marți, 21 februarie, ora 11.00: România U16 – Chile U16

Joi, 23 februarie, ora 15.30: Israel U16 – România U16

Duminică, 26 februarie, ora 10.00: Cehia U16 – România U16.

 

Daniele Luncașu

Prin perseverență și constanță, Daniele Luncașu l-a convins pe selecționerul Victor Ene că merită un loc în lotul Naționalei Under 15. Daniele este pentru prima dată în această postură de component al lotului național. Împreună cu selecționata Under 15 a României, în perioada 13-22 februarie, va efectua un stagiu de pregătire cu două meciuri amicale cu Iordania U15, în deplasare. Jucătorii născuți în anul 2008, coordonați de selecționerul Victor Ene, se vor reuni la Centrul Național de Fotbal Buftea, în data de 13 februarie, urmând ca pe 17 februarie să facă deplaseara către Iordania.

Programul meciurilor este următorul:

18 februarie, ora 16.00, Applied University Stadium: Iordania U15 – România U15,

21 februarie, ora 16:00, Applied University Stadium: Iordania U15 – România U15

 

Dan Crețu, referent zonal FRF pentru județul Bacău: „Încep să se vadă roadele muncii din Academia FC Bacău «Cristian Ciocoiu», spre mândria lor, dar și a mișcării sportive fotbalistice băcăuane. Este îmbucurător faptul că, pe lângă cei doi sportivi convocați în acest moment la loturile naționale, în atenția selecționerilor loturilor U15 și U16 se află mai mulți copii.”

1.537 vizualizări