FOTBAL, juniori (masculin) | FC Bacău se pregătește pentru noul an competițional și își stabilește țeluri ridicate

 

Academia Fotbal Club Bacău „Cristian Ciocoiu” a reluat antrenamentele imediat ce condițiile sanitare și legale privitoare la desfășurarea activităților sportive într-un cadru organizat au permis acest lucru și își propune, în continuare, obiective înalte.

Clubul este alcătuit din șase grupe împărțite pe categorii de vârstă: 2005 (antrenor: Sergiu Japalău), 2006 (antrenor: Radu Ciobanu), 2007-2009 (antrenor: Claudiu Pintilie), 2010-2011 (antrenor: Șerban Neamțu), 2012-2014 și 2015-2016 (antrenor: Romică Asande).

Academia băcăuană a avut în sezonul 2019-2020 nu mai puțin de 5 echipe înscrise în competiții județene regionale de juniori omologate de Federația Română de Fotbal. La momentul suspendării întrecerilor, toate grupele din cadrul FC Bacău ocupau un loc pe podium, fapt ce creează așteptări semețe pentru anul competițional care urmează.

Ședințele de pregătire au loc la Stadionul „Lucrețiu Avram” (fostul „Proletarul”), fiind respectate toate recomandările și regulile impuse de autorități. În cadrul lor participă în fiecare zi numeroși sportivi, cu un potențial ridicat, recunoscut de către antrenori.

Campionatele de juniori, însă, nu au o dată certă stabilită de începere deocamdată, totul depinzând de evoluția epidemiei de coronavirus în România până la toamnă.

„S-au schimbat mai multe lucruri odată cu apariția acestei pandemii, atât pentru copii, cât și pentru noi, adulții. Dar juniorii au venit cu un alt tonus. Au venit mai motivați ca niciodată. I-am simțit cu totul diferit. Stând în case atâta vreme, au avut nevoia de a face sport.

Întotdeauna am fost optimist în privința viitorului și voi fi. De când am început munca la acest proiect, am plecat doar cu gândul de a forma viitori fotbaliști. Care să joace fie în Liga I, fie la un club în străinătate. Pentru mine nu există jumătăți de măsură.

Jucătorii trebuie să crească de la antrenament la antrenament, pentru că au capacitate. Sunt copii foarte buni, pe care i-am ales și i-am adus de prin toată zona Moldovei. Vreau să ajungem între primele patru echipe ale României la această categorie.” – Radu Ciobanu, antrenorul grupei 2005

„Nu a fost ușor pentru mine să trec prin aceste vremuri marcate de pandemie, cum nu a fost nici pentru ceilalți colegi antrenori sau pentru copii. Ne-am adaptat, a fost un timp în care am avut ocazia să ne sedimentăm ideile și planurile de pregătire pentru sezonul 2020-2021 în ceea ce privește toate grupele de vârstă ale clubului.

Momentan, eu urmăresc pe termen lung formarea copiilor ca jucători, să învețe zi de zi. Obiectivele imediate sunt modelarea sportivilor și oamenilor din ei; trebuie să fie disciplinați, cinstiți și corecți, toate în coroborare cu fotbalul propriu-zis.

La clubul nostru rezultatele au apărut la toate categoriile de vârstă aproape oriunde am participat. Acum nu urmărim rezultatele de echipă, poziții în clasamente, deși dacă vom face ce trebuie, vor apărea negreșit și performanțele.” – Șerban Neamțu, antrenorul grupei 2010-2011

„Per total, situația nu este chiar atât de neagră. Lumina de la capătul tunelului începe să se vadă. Sunt optimist în privința viitorului. Copii încep să vină în număr mai mare la baza de antrenament și sunt plini de entuziasm.

Ce am observat la copiii pe care îi pregătesc este că generația 2015-2016 prezintă potențial. Când se vor organiza competiții, intenționăm să participăm la unul sau două turnee în sezonul următor. Grupa 2012-2014, mai mare, deja trece la o altă etapă de antrenament și de pregătire.” – Romică Asande, antrenorul grupelor 2012-2014 și 2015-2016

1.407 vizualizări