FOTBAL, Juniori (masculin) | Grupa 2006 a FC Bacău se pregătește la Poiana Negrii

 

Grupa de fotbal a Academiei Fotbal Club „Cristian Ciocoiu” Bacău compusă din juniori născuți în anul 2006 și-a reluat pregătirile după pauza de iarnă. Au fost prezenți toți jucătorii, iar împreună cu antrenorul Radu Ciobanu și membri din staff (antrenorul Șerban Neamțu) au pornit în cantonament, la finalul săptămânii trecute.

Aceștia își desfășoară antrenamentele într-un cadru retras, în Poiana Negrii, la 20 de kilometri de Vatra Dornei. Speranța tuturor este ca reînceperea competițiilor să aibă loc cât mai curând.

În momentul suspendării campionatului, în luna martie a anului 2020, grupa 2006 a FC Bacău se afla pe locul al doilea în seria a 16-a a Ligii Elitelor Under 15. Băcăuanii țintesc, în continuare, locul întâi în întrecerile interne. De aceea, chiar dacă data reluării campionatului este incertă, la FC Bacău motivația copiilor și a staff-ului tehnic rămâne la fel de mare ca înainte de impunerea restricțiilor la nivel național.

„Am avut parte de condiții excepționale pentru antrenament. Cantonamentul a avut loc timp de o săptămână, într-un spațiu foarte retras, departe de lume, fapt ce ne-a ajutat să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut. Am avut sprijinul colegilor antrenori si al părinților, iar conducerea a fost, de asemenea, alături noi.

Am susținut două antrenamente pe zi, însă nu am exagerat cu pregătirea și cu regimul de muncă, deoarce nu știm când începe campionatul. Dar partea bună este că am avut tot lotul în cantonament, sub supraveghere, in pregătire. Am îmbinat utilul cu plăcutul, am muncit, dar ne-am și relaxat pe măsura efortului depus. Vom continua pregătirile la baza sportivă TNT, începând de săptămâna viitoare.” – Radu Ciobanu, antrenorul grupei 2006.

„Am început pregătirea din această iarnă cu speranța că vom relua competițiile care ne-au lipsit atât de mult în ultimul an. Nu a fost o situație confortabilă, nici pentru noi antrenorii și, cu siguranță, nici pentru copiii pe care îi antrenăm. În această săptămână, am participat la antrenamentele grupei de juniori Under 15 a clubului nostru și am observat o atitudine pozitivă față de pregătire, o dorință foarte mare de a se autodepăși în fiecare zi și o concentrare bună pentru îndeplinirea obiectivelor individuale și colective ale echipei.” – Șerban Neamțu, antrenor.

731 vizualizări