FOTBAL, Liga 2 | Aerostar Bacău revine în eșalonul secund, primind vizita Universității Cluj

 

Luni, 24 august, Federația Română de Fotbal a susținut o tragere la sorți, la Casa Fotbalului, în urma căreia s-a stabilit programul sezonului regular al Ligii 2, competiție în care CS Aerostar Bacău s-a reîntors, după un an petrecut în Liga 3.

Procedura de stabilire a programului de disputare a sezonului 2020-2021 pentru competiţia Liga 2 s-a realizat pe baza Tabelei Berger, numărul corespunzător fiecărei echipe fiind stabilit prin tragere la sorți. Astfel, băcăuanii vor debuta luni, 31 august, împotriva Universității Cluj, acasă, pe Stadionul Aerostar.

În această ediție de  Liga 2 sunt înscrise 21 de echipe. În sezonul regular, meciurile se vor juca într-o singură manșă, fiecare formație urmând să joace împotriva tuturor celorlalte echipe. În fiecare rundă, câte o grupare va sta, ca urmare a numărului impar de cluburi participante.

La finalul celor 21 de etape, primele șase echipe vor accede în play-off, unde partidele se vor disputa tur-retur. Primele două clasate vor promova în Liga 2, iar locurile 3 și 4 se vor confrunta cu ocupantele locurilor 7 și 8 din play-out-ul primei ligi, în barajul de menținere/promovare în divizia întâi.

Restul de 15 formații vor fi împărțite în două grupe (A și B), una alcătuită din 8 echipe și cealaltă formată din 7. Aici se va desfășura doar câte un singur joc între participante. Din grupa A vor retrograda în Liga 3 locurile 6 și 7, în timp ce din grupa B vor retrograda locurile 6, 7 și 8. Cele două formații de pe locul 5 în cele două grupe vor juca un baraj pentru menținerea în Liga 2.

 

208 vizualizări