FOTBAL, Liga 3 | Înfruntare 100% băcăuană: CSM Bacău – CS Aerostar Bacău 0-3 (0-2)

 

Principalele două echipe de fotbal ale orașului, Aerostar și Clubul Sportiv Municipal, s-au întâlnit vineri, 29 noiembrie, în ultima etapă a turului Ligii 3. Disputa desfășurată pe Stadionul Letea a fost câștigată fără dubii de „aviatori”, care s-au impus la scor de neprezentare.

Cătălin Vraciu (minutul 9) și Vlad Danale (35) au stabilit scorul primei reprize, ca, în actul secund, Hora Ilie să marcheze ultimul gol cu douăzeci de minute înainte de final.

CSM Bacău – Aerostar Bacău  0-3  |  Cătălin Vraciu (9), Vlad Danale (35), Horia Ilie (70)

Aerostar a izbutit, astfel, cea de-a treisprezecea victorie în decursul a cincisprezece etape, având cel mai bun parcurs din Seria 1 a Ligii 3. Cu 39 de puncte, formația antrenată de Daniel Munteanu ocupă prima poziție, și se află la patru puncte în fața viceliderului Foresta Suceava.

Un alt capitol la care galben-albaștrii excelează îl reprezintă defensiva, încasând doar 9 goluri în cincisprezece partide disputate. Alături de CSM Ceahlăul Piatra-Neamț, ocupă primul loc al celor mai bune apărări. De adăugat este faptul că Aerostar deține și a doua cea mai eficientă ofensivă, cu 37 de goluri marcate fiind depășită doar de suceveni.

La polul opus, CSM Bacău se situează pe penultima treaptă a ierahiei. Cu 9 puncte strânse, depășește doar CSM Pașcani, care nu a obținut nici măcar un punct în sezonul curent. Elevii antrenați de Giani Florian și Gheorghe Penoff au marcat doar 6 goluri, ceea ce profilează cel mai slab atac al seriei.

Distanța dintre CSM și primul loc ce asigură menținerea în cel de-al treilea eșalon de fotbal român este de șapte puncte. Deficitul nu este unul imposibil de recuperat în retur, în schimb forma precară arătată în ultimele meciuri nu oferă șanse considerabile îndeplinirii obiectivului.

Clasamentul Seriei 1, Liga 3

Prima etapă din retur este programată pe 7 martie 2020.

(A.S.)

284 vizualizări