FOTBAL | Un transfer care aduce confirmarea muncii Academiei FC Bacău “Cristian Ciocoiu”

 

Marian Cristian Pruteanu este primul produs al Academiei FC Bacău “Cristian Ciocoiu” dat la “export”. Transferul băcăuanului de numai 14 ani a venit în urma unui protocol de colaborare pe termen lung între academia băcăuană și FCSB, clubul din Capitală apreciind munca susținută în orașul de pe Bistrița de cea mai bună grupare fotbalistică din Moldova.

Marian Cristian Pruteanu a venit la Bacău în urmă cu circa 4 ani, de la Moinești. Moineștiul are meritul de a-l fi descoperit, Bacăul de a-l fi șlefuit. Sportivul are în palmares un titlu de campion județean la junior D, în 2018, cu Academia FC Bacău. În acest an competițional, a activat în Liga Elitelor U15, postul său fiind cel de mijlocaș central defensiv sau fundaș central.

Radu Ciobanu, primul său antrenor de la Bacău: “Un copil exemplar, la care am ținut, și încă țin foarte mult, de când a venit de la Moinești. A fost liderul grupei sale de vârstă. Cred despre el că va putea face performanță la cel mai înalt nivel, dacă va fi responsabil în tot ceea ce va întreprinde și de acum înainte. Și îl consider în continuare copilul meu, vorbim zilnic, îI dau sfaturi de câte ori îmi cere asta.”

Șerban Neamțu, antrenorul său la grupa de vârstă 2005: “Un jucător cu calități tehnice peste medie. Acum se află în fața unui nou început. Plecarea lui poate fi un stimulent, pe viitor, când vor mai crește, și pentru alți colegi de academie.”

Parteneriatele dintre Academia FC Bacău și marile cluburi din România și din Europa încep să dea roade. Vom reveni asupra acestui subiect.

3.120 vizualizări