HALTERE, Campionatele Europene pentru Juniori și Tineret |  Mihaela Cambei și Cosmina Pană, vicecampioane europene

 

Vești excelente au sosit la finalul săptămânii de la București, acolo unde se desfășoară Campionatele Europene de Haltere pentru juniori și tineret, începând cu data de 17 octombrie. Două sportive băcăuance au cucerit încă din primele zile nu mai puțin de 6 medalii, dintre care 4 de argint și 2 de bronz.

Mihaela Cambei, legitimată la CSM Onești și pregătită de Cristina Maftei, și-a adjudecat titlul de vicecampioană europeană în trei rânduri, la cateogria 48 de kilograme. Sportiva născută în anul 2002 a urcat pe treapta a doua a podiumului în cadrul fiecăreia dintre cele trei probe, Smuls, Aruncat și Total, unde a izbutit performanțele, în ordine, de 77 kg, 93 kg și, respectiv, 170 de kilograme.

Cosmina Pană (foto), legitimată la CSM Bacău, a obținut aceeași medalie, argint, la proba Total, în urma performanței de 149 de kilograme. Concurând la categoria 45 de kilograme, sportiva antrenată de George Călin a ridicat 66 kg la proba Smuls și 83 de kg în cadrul probei Ridicat, rezultate ce i-au lărgit palmaresul cu încă două medalii de bronz.

În zilele următoare, halterofila Ionela Nanu, membră a CSM Bacău, va intra în cursa pentru primele locuri la categoria 85 de kilograme.

Întrecerea se va încheia la finalul săptămânii curente, duminică, pe data de 27 octombrie.

(A.S.)

 

510 vizualizări