HANDBAL, Liga Zimbrilor | Din nou, în Sala Sporturilor din Bacău, s-a strigat “Demisia!” și „La pușcărie!”: CSM Bacău – CSM Reșița 26-27 (15-14)

 

CSM Bacău a început cu stângul anul 2020, pierzând în fața echipei de pe ultimul loc al Ligii Zimbrilor, în runda a cincisprezecea. Băcăuanii au fost învinși de CSM Reșița la limită, scor 26-27, la finalul unui meci pe care l-au controlat până cu cinci minute înainte de final, când au scăpat victoria printre degete în urma unor greșeli uluitoare.

În prima repriză, echipa aliniată de Adrian Petrea a fost condusă până în minutul 11 (4-5), moment după care a urmat o serie de 4 goluri consecutive pentru gazde. Bacăul a menținut avansul de 3 goluri până la scorul de 10-7, reșițenii reușind imediat două goluri succesive. Diferența de un punct favorabilă băcăuanilor a rămas intactă până la pauză, când tabela a arătat 15-14.

Gazdelei nu au cedat cârma jocului nici în jumătatea a doua. Au condus în permanență în primele 21 de minute, distanțându-se cel mai mult la trei goluri, în șase rânduri (19-16, 20-17, 21-18, 24-21, 25-22, 26-23). Fără să strălucească în joc, bănățenii au profitat pe final de erorile formației gazdă, egalând la 26 în minutul 54 și dând lovitura cinci minute mai târziu, cu douăzeci de secunde înainte de final.

CSM Bacău: Freiwald, Saldatsenka – Bologa (4 goluri), Păunică (4), Tîrzioru (4), Crnoglavac (3), Drăgan (3), Serhel (3), Anton (2), Gal (1), Sadovyi (1), Cotinghiu, Huta, Iordachi, Șoldănescu. Antrenor: Adrian Petrea.

Pentru CSM, joi s-a bifat cea de-a cincea înfrângere consecutivă în Liga Zimbrilor, seceta de puncte aducând formația municipiului pe locul 11, aceeași poziție pe care o ocupa și în urmă cu exact un an, după primele cincisprezece etape disputate. Cu 16 puncte adunate, Bacăul se află la 6 lungimi în spatele Dunării Călărași, ocupanta locului 8, ultimul care asigură prezența în play-off, obiectivul trasat de la începutul sezonului.

Reacția tribunei de după meci, cu scandări de tipul „Demisia!” și „La pușcărie!”, ne-a amintit de vremea când o altă echipă iubită a Bacăului, Știința Municipal Dedeman, multiplă vicecampioană a României, își închidea pentru totdeauna ușile. Coșciugul cu care la acea vreme s-au fotografiat handbaliștii bântuie din nou Sala Sporturilor din Bacău, iar Marele Strateg al clubului Municipiului bate capacul în cuie ca nu cumva să reînvie performanța.

Clasamentul Ligii Zimbrilor

656 vizualizări