HANDBAL, Liga Zimbrilor | La un pas de a întrece liderul: CSM Bacău – AHC Dobrogea Sud Constanța 28-31 (16-15)

 

CSM Bacău a fost aproape să producă surpriza în această seară, în fața propriilor suporteri. Băcăuanii au cedat la o diferență mică de scor, 28-31, la capătul unui meci foarte disputat împortiva liderului la zi al Ligii Zimbrilor, AHC Dobrogea Sud Constanța.

Handbaliștii antrenați de Eden Hairi au început cu o dorință înaltă de a practica un handbal bun, care să ajute Bacăul să respire prima gură de aer proaspăt de la începutul anului calendaristic. Conduși doar până în minutul 6 în prima repriză (3-4), CSM a preluat inițiativa și a izbutit să contureze pe tabelă mari proporții în ceea ce privește scorul. Băcăuanii au condus, pe rând, cu 7-5, și, respectiv, 8-6, reușind să contorizeze chiar și avansuri de 5 goluri: 12-7 (minutul 15), 13-8 (minutul 16) și 14-9 (minutul 18). Atitudinea și abordarea revitalizate ale Bacăului i-au conferit un avantaj de un gol la pauză.

Debutul celei de a doua reprize i-a surprins la fel de montați pe handbaliștii CSM Bacău, care au fost egalii liderilor campionatului până în minutul 52 (26-26), moment din care constănțenii s-au desprins pe fondul absențelor de pe banca Bacăului și al unei experiențe superioare. La capătul celor 60 de minute, afișajul electronic a figurat scorul de 31-28, însă prestația băcăuanilor, vizibil cea mai spectaculoasă a acestui an, reprezintă un punct de pornire în perspectiva duelurilor viitoare.

Aflată pe penultima poziție a clasamentului (12 puncte) și cu 3 etape înainte de finalul sezonului regulat, CSM Bacău se va deplasa în vederea partidei viitoare la Timișoara, unde va întâlni SCM Politehnica.

CSM Bacău: Tamaș, Freiwald, Crăciunescu – Gal (8), Cotinghiu M. (7), Drăgan (6), Păunescu (2) Tărîță (4), Bologa (1), Burbulea, Juverdianu, Păunică, Tudorancea, Serhel

(A.S.)

212 vizualizări