ÎNOT | Două recorduri naționale stabilite de Daniel Martin la Barcelona. 39 de sutimi îl despart de prezența la Jocurile Olimpice

 

Daniel Martin (19 ani) se apropie din ce în ce mai mult de atingerea baremelor A la probele 100m spate și 100m fluture necesare pentru a-și asigura prezența la Jocurile Olimpice din vara anului viitor, ce vor avea loc la Tokyo.

Acest aspect este conturat de rezultatele obținute de către sportivul CSM Bacău la concursul internațional de înot „Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona”, desfășurat la finalul săptămânii trecute (15-16 iunie) în Barcelona.

Înotătorul antrenat de Iulian Matei a izbutit să doboare două recorduri naționale, la seniori, la stilul fluture.

În cadrul probei 100m fluture, Martin a depășit performanța lui Ioan Ștefan Gherghel (52.50 de secunde), terminând cursa după 52 de secunde și 35 de sutimi și cucerind medalia de argint. Standardul de calificare ce trebuie îndeplinit de sportiv îl reprezintă 51.96 de secunde, fapt ce îi necesită îmbunătățirea celui mai bun timp personal cu încă 39 de sutimi.

Totodată, Daniel Martin a înregistrat timpul de 24 de secunde și nouă sutimi la proba de 50m fluture, aducându-i băcăuanului un alt record național. Acesta a surclasat rezultatul de 24.17 secunde ce îi aparținea lui Radu Marius, de asemenea fost component al CSM Bacău la acea vreme.

Perioada de îndeplinire a baremelor necesare calificării la Jocurile Olimpice stabilită de Federația Internațională de Natație a început din data de 1 martie 2019 și se va încheia pe data de 29 iunie 2020, la mai puțin de o lună până la startul competiției.

(A.S.)

 

412 vizualizări