ÎNOT, Swimathon 2018 | Andreea Marin, Paula Seling și Dan Perjovschi, ambasadori ai proiectelor băcăuanilor

 

Au mai rămas 2 zile până la evenimentul Swimathon Bacău 2018.

Pe 22 iunie, de la ora 17, asociații, fundații, grupuri de inițiative, companii, voluntari și înotători se vor întâlni la Bazinul Olimpic de Înot pentru a face valuri în comunitate. Evenimentul este o platformă de strangere de fonduri pentru cauze și proiecte locale, deghizată sub forma unei competiții de înot.

S-au alăturat proiectelor persoane publice, locale sau naționale , care duc mesajul mai departe:

Andreea Marin, pentru proiect „Fii Ș.I.C, nu M.O.J.I.C (mincinos, ofensiv, jignitor, impertinent, critic)” Scoala Gimnaziala Ion Creanga Bacau

Paula Seling, pentru proiectul „Vreau Acasa! ” Asociatia Bronx People

Dan Perjovschi, pentru proiectul Inotam sa facem istorie. Asociația 37 și Colegiul Național Costache Negri.

Adrian Iordache, pentru proiectul IT pentru toți – Colegiul Național Ferdinand I.

 

  • Fii ȘIC, nu MOJIC! (Mincinos, Ofensiv, Jignitor, Impertinent, Critic) – Asociația Parinților Sc. Ion Creanga

Violenta este o problema cu care elevii se confrunta zilnic in scoala. In timpul pauzelor, la ore, in relatia cu profesorii, colegii, violenta are forme diverse. Proiectul isi propune sa vorbeasca despre violenta, sa gaseasca solutii, metode si mecanisme de exprimare a sentimentelor negative intre cei mici, altele decat cuvinte care dor, atitudini care sfideaza sau alte forme de conflict. Prin participarea la Swimathon, doresc strângerea a 10 000 de lei necesari pentru workshop-uri despre violenta,  conferinta, cutia cu povesti despre violenta, realizarea unor panouri cu mesaje non violente, ghid despre non violenta.

  • Ansamblului Folcloric de copii din Comuna Sarata – Grup de inițiativă

Transmiterea tradițiilor folclorice către generațiile viitoare este datoria morală a fiecăruia dintre noi. În anul 2017, s-au pus bazele Ansamblului Folcloric de copii din Comuna Sarata. Aproape 30 de copii, cu vârste cuprinse între 5 si 13 ani, majoritatea elevi ai școlii din comuna Sărata, sunt dornici de a învăța tainele folclorului. Participarea la concursuri și spectacole le este îngrădită însă, de lipsa costumelor populare și nu întotdeauna au de unde să le împrumute. Prin participarea la Swimathon, doresc strângerea a 9000 ron, necesari achiziționării a cel puțin 16 costume populare reprezentând o parte din cele necesare activității ansamblului.

  • Connect – S – Fundația Comunitară Bacău

Programul abordează relația dintre instituțiile publice, personalul acestora și beneficiari, propunând, prin intermediul unor workshop-uri susținute de specialiști, modalități de îmbunătățire a comunicării și a interacțiunii dintre aceștia. Dincolo de sisteme, există oameni! Mediul de lucru și calitatea relațiilor depind de fiecare dintre noi! . Prin participarea la Swimathon, doresc strângerea a 30000 lei necesari implementarii proiectului.

  • Quest-uri culturale în oraș – Asociația 37 Tg Ocna

Proiectul “Linia de front” dă posibilitatea elevilor de la Colegiul Național Costache Negri din Târgu Ocna să creeze trasee culturale pornind de la poveștile locale despre Primul Război Mondial. Aceste quest-uri istorice locale vor fi disponibile în mod gratuit pe platformele de turism cultural. Pentru a oferi o perspectivă originală asupra patrimoniului local, asupra străzilor, oamenilor, monumentelor, elevii participă la ateliere cu artiști contemporani unde dezbat poveștile istoriei pornind de la filme documentare, bandă desenată, instalații de artă și fotografie, dar și ateliere de istorie practică alături de Vânătorii de munte și Crucea Roșie. Cu tehnicile dobândite de-a lungul anului, dar și cu poveștile adunate, elevii vor deveni ghizi pentru propriul oraș și promotori ai poveștilor comunității. Proiectul face parte din seria de evenimente oferite de Cercul de artă contemporană al colegiului prin care artiști contemporani vin în contact direct cu elevii. Prin participarea la Swimathon, doresc strângerea a 9000 de lei necesari implementarii proiectului.

  • Fii tu șansa mea! – Fundația Don Bosco

Fundația „Sfântul Ioan Bosco” prin activitățile desfășurate în cadrul Centrului de zi „Dominic Savio” sprijină copiii comunității să realizeze temele școlare, să dezvolte abilități practice, de viață, prin atelierele special concepute pentru ei. Pentru a preveni abandonul școlar și a crește performanțele școlare dorim să susținem prin acest proiect înscris la Swimathon, 10 copii care provin din familii dezavantajate oferindu-le programul de tip after school, o masă caldă și implicare activă la atelierele desfășurate. Prin participarea la acest program copii își dezvoltă simțul responsabilității, abilitățile de viață independentă, inteligența emoțională. spiritul critic stimulând astfel creșterea imaginii de sine, fapt ce determină o implicare majoră în comunitate și în propriul viitor.  Prin participarea la Swimathon, doresc strângerea a 36 000 de lei necesari implementarii proiectului.

  • Vreau Acasa! – Asociația Bronx People

Bronx People isi propune sa ofere copiilor din centrele rezidentiale de stat, un loc pe care sa il poata numi „acasa”. Nevoia careia incearca sa raspunda proiectul inscris la Swimathon este a transforma constructia existenta, intr-un loc primitor si cald pentru copiii care vor locui si vor invata aici. Cele sapte dormitoare ale centrului vor adaposti suflete care primesc o sansa la un nou start in viata. Alaturi de inotatori, voluntari, sponsori si prieteni ne propunem sa mobilam camerele copiilor si sa le utilam cu tot ce e necesar pentru confortul lor. Prin participarea la Swimathon, doresc sa strângă 56 000 de lei necesari implementarii proiectului.

  • IT pentru toți – Colegiul Național Ferdinand I

Prin proiectul ,,InnovationLab-IT pentru toți”, Colegiul național ,,Ferdinand I” Bacău dorește să doteze un laborator de informatică și robotică, acesta urmând să fie folosit și pentru alte discipline. Prin achiziționarea unui CNC, echipa de robotica a liceului, RelicBot, dorește să își îmbunătățească cunoștințele prin crearea de noi roboți mai performanți și eficienți. Prin participarea la Swimathon, doresc sa strângă 8000 de lei necesari implementarii proiectului.

  • O sansa pentru Andrada – Asociația Barrier

Este elevă în clasa a VI- a la Școala Mihai Dragan din Bacău. Andrada a fost un copil normal până într-o zi când a căzut la ski și s-a lovit la coloana vertebrală. Ulterior i-a fost descoperită o tumoră la spate și de aici au apărut complicațiile. A fost diagnosticată cu cancer osos în zona bazinului. Operația nu se poate realiza în Romania iar costurile depășesc 80 000 euro. Prin participarea la Swimathon, își propun să strângă cât mai mult din suma necesară efectuarii intervenției chirurgicale.

304 vizualizări