LUPTE GRECO-ROMANE, Campionatul European de Juniori | Nicu Ojog, băcăuanul refuzat de Bacău, vicecampion european

 

Originar din Bacău, refuzat de Bacău, Nicu Ojog face istorie pentru România și pentru Dinamo.

Nicu Ojog a fost descoperit de antrenorul Butucaru Ioan. A intrat prima oară în sala de lupte la 9 ani, iar acum, la cei 20 de ani, rezultatele vorbesc în numele lui: bronz la Europenele si Mondialele de Cadeți (2015) și locul 5 la Campionatul Mondial de Juniori (2017).

Ieri seară, la Roma, Ojog a devenit vicecampion european de tineret (82 kg), după o finală în care s-a luptat exemplar, arătând de multe ori ca îi este superior adversarului din Rusia.

Referitor la succesul fostului său elev, Ioan Butucaru a declarant doar atât: “Păcat că, într-un oraș așa mare ca Bacăul, tovarășii directori sportivi sunt interesați de performanța financiară proprie și nu de cea sportivă.”

Despre încercarea de a-l readuce pe Nicu Ojog în Bacău și războiul dintre reputatul antrenor și directorul CSM Bacău Gavriliu Adrian sport24bacau a scris în urmă cu o lună:

http://sport24bacau.ro/exclusiv-dezvaluirile-antrenorului-care-format-campioni-europeni-si-mondiali-despre-modul-cum-este-tratat-de-directorul-gavriliu-intervine-cineva-intr-un-astfel-de-moment-care-un-indi/

“Am încercat să-l aduc pe Nicu Ojog la Bacău. Nicu voia să vină, dar domnul director a zis că nu poate să vină, deoarece cheltuim foarte mulți bani. Ojog este un sportiv care oricum va merge la Jocurile Olimpice, poate chiar la următoarele, când va împlini 22 de ani. Este un tip puțin capricios, dar foarte dotat și talentat. A plecat din Bacău la Timișoara și acum l-a luat Dinamo. Am vrut să-l iau eu înapoi, și puteam să-l iau de la Timișoara, dar n-am putut.

În perioada în care a refuzat să-l ia pe Ojog l-a luat pe băiatul domnului antrenor Șarban și a mai vrut pe cineva de la SCM cu dublă. N-a vrut să-l ia pe Ojog, probabil pentru că era meu.”

416 vizualizări