VOLEI | „Voleiul românesc a pierdut 27 de ani!” – cu Florin Grapă, antrenorul Științei Bacău, despre Cupa României și voleiul românesc

grapa 2

 

Duminică, 30 aprilie 2017, ora 14.30, la Piatra-Neamț, Știința Bacău își încearcă șansa în finala Cupei României. De partea cealaltă a fileului se va afla campioana României, Volei Alba Blaj.

Florin Grapă, antrenorul Științei Bacău, ne-a mărturisit câteva gânduri înaintea acestui ultim meci din anul competițional 2016-2017, gânduri legate de finala Cupei României, dar și de viitorul voleiului românesc:

Florin Grapă: „Și noi, ca echipă mică, ne dorim să câștigăm trofeul Cupa României. Surprize știți că apar în toate sporturile în Cupa României. Poate și noi vom reuși să facem o surpriză în această finală, și-mi doresc mult acest lucru. Sper ca fetele să-și dorească și ele la fel de mult și atunci, măcar din această dorință, să iasă un meci pentru care spectatorilor să nu le pară rău că au venit.

Voleiul românesc trece în momentul de  față printr-o fază nu prea grozavă, se află într-un con de umbră. Și când spun voleiul românesc mă refer la echipele de seniori, atât la masculin, cât și la feminin. Însă s-ar părea că, după rezultatele din ultima vreme, viitorul sună bine din punct de vedere al voleiului juvenil, junioare și juniori 1 și 2. Să sperăm că voleiul românesc nu va muri.

Dacă o să se ajungă să captăm în pregătire un număr cât mai mare de juniori, atunci vom putea vorbi de o perspectivă a voleiului românesc bine așezat. Nu știu dacă eu o să mai prind acest moment, asta pentru că nu se poate rezolva acest aspect de pe un an pe altul, trebuie câțiva ani buni. Noi am pierdut deja 27 de ani și trebuie să-i recuperăm într-un fel. Dar nu cred că voi mai trăi atâția ani…”.

1.128 vizualizări