ATLETISM | Alexandru Novac – una rece, una caldă…

 

CALD!

Jocurile Francofoniei din Coasta de Fildeș au adus o nouă medalie sulițașului  Alexandru Mihăiță Novac (CS Știința Municipal Bacău/ SCM Bacău), una de argint.

RECE!

Rezultatul, 68.85m, cu care Novac a urcat pe poziția a doua a podiumului e mult sub potențialul unui atlet aflat pe locul 27 mondial la seniori, locul 4 la Mondialele de Tineret. Spunem asta ținând cont și de celelalte rezultate din acest an:

mai – Etapa 1 a Campionatului Național Outdor pentru Seniori, Tineret și Juniori 1, 82,90m (record național de tineret, record național de seniori)

iunie – Campionatele Internaționale ale României, 81,62 m

iunie – Cupa Europei pe Echipe, 81,53m

iulie – Campionatele Europene pentru Tineret, 77.76m.

CALD!

Alexandru Novac a primit invitație de participare la Campionatul Mondial de Seniori de la Londra, invitație trimisă de către Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism (IAAF). Deși elevul Mihaelei Melinte nu a îndeplinit baremul de participare, performanțele obținute în acest an, locului ocupat în clasamentul mondial și faptul că este încă la categoria de vârstă tineret au condus la această decizie a IAAF.

RECE? CALD?

Poate lipsa de motivație din această periodă e legată și de faptul că așteapă de luni bune premierile prevăzute în contract pentru rezultatele sale de excepție din acest an. Poate…

637 vizualizări